Φίλοι του Παναθηναϊκού φτιάχνουν άγαλμα από ξύλο του Γιώργου Καλαφάτη (pics)

Φίλοι του Παναθηναϊκού φτιάχνουν άγαλμα από ξύλο του Γιώργου Καλαφάτη (pics)

H ιδέα ενός φίλου του Παναθηναϊκού υλοποιείται και σε λίγο καιρό το άγαλμα του ιδρυτή του Παναθηναϊκού, Γιώργου Καλαφάτη, θα είναι έτοιμο.

Μια παρέα φίλων, με επικεφαλής τον Γιώργο Καλαφάτη αποφάσισε μια μέρα σαν τη σημερινή, στις 3 Φεβρουαρίου 1908, να κάνει… στροφή από τον στίβο και να ιδρύσει ποδοσφαιρική ομάδα. Η ποδοσφαιρική ομάδα μετατράπηκε σε σύλλογο με τμήματα σε όλα τα σπορ και ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει σήμερα 113 χρόνια ιστορίας.

Ο Γεώργιος Καλαφάτης βρίσκεται πίσω από όλα όσα πρεσβεύει ο σύλλογος. Και τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια πολύ ωραία πρωτοβουλία από γνωστό φίλο του Παναθηναϊκού, ο οποίος σκέφτηκε και υλοποιεί, με τη βοήθεια και άλλων φιλάθλων, να δημιουργηθεί ένα άγαλμα από ξύλο του ιδρυτή του Παναθηναϊκού.

Η ιδέα ανήκει στον Γιώργο Κουτσουμπό, ο οποίος έχει μια σειρά από φορεμένες φανέλες μεγάλων αθλητών του Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και άλλα αθλήματα. Αποφάσισε να θέσει τη συλλογή του προς πώληση μέσω facebook, δηλώνοντας εξαρχής πως το ποσό που θα πήγαινε για την κατασκευή του αγάλματος του Καλαφάτη. Ένα άγαλμα εμπνευσμένο από την πασίγνωστη φωτογραφία του ιδρυτή του Παναθηναϊκού, που βλέπετε παρακάτω.

Τα χρήματα που απαιτούνταν αγγίζουν το ποσό των 15.000 ευρώ και ήδη έχουν μαζευτεί 9.000 ευρώ και το άγαλμα έχει ξεκινήσει την σχηματοποίησή του. Το άγαλμα φτιάχνεται από ειδικό ξύλο το οποίο ονομάζεται Αγριόλευκα.

Ο εμπνευστής της ιδέας, Γιώργος Κουτσουμπός, τόνισε μέσω της σελίδας του στο Facebook πως για τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτούνται δεν θα γίνουν δεκτές απλές δωρεές ή οικονομικές ενισχύσεις από επιφανείς και μη Παναθηναϊκούς. Θα γίνουν δεκτές μονάχα αγορές ειδών βάσει των τιμών που έχουν οριστεί, προκειμένου το όλο εγχείρημα να έχει συμβολικό χαρακτήρα.

Το άγαλμα θα είναι τριών μέτρων και όταν ολοκληρωθεί θα παραδοθεί στους ανθρώπους του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού προκειμένου να το τοποθετήσουν εκείνοι όπου επιθυμούν. Μάλιστα, στο άγαλμα θα χαραχτούν και τα ονόματα όλων όσων συνεισέφεραν προκειμένου να διαμορφωθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ