Ρούμπεν Αμορίμ : Το νέο πορτογαλικό «διαμάντι» της προπονητικής, έτοιμο να σπάσει μία «κατάρα» 19 ετών… (pic & vids)

Ρούμπεν Αμορίμ : Το νέο πορτογαλικό «διαμάντι» της προπονητικής, έτοιμο να σπάσει μία «κατάρα» 19 ετών… (pic & vids)

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας βρίσκεται στην κορυφή του πορτογαλικού πρωταθλήματος και πηγαίνει ολοταχώς προς τον πρώτο της τίτλο μετά από 19 ολόκληρα χρόνια. Η μέχρι στιγμής πορεία έχει ονοματεπώνυμο… Ρούμπεν Αμορίμ!

Ποιος να το φανταζόταν, πως μετά από 16 αγωνιστικές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, δεν θα βλέπαμε στην κορυφή μία εκ των Μπενφίκα και Πόρτο… Κι όμως, οι δύο «γίγαντες» της Πορτογαλίας δεν βρίσκονται στην κορυφή αυτή τη στιγμή και ο λόγος είναι ένας 36χρονος προπονητής που πριν από μερικές εβδομάδες έκλεισε έναν χρόνο ως επαγγελματίας. Ο λόγος φυσικά για τον Ρούμπεν Αμορίμ.

Ο άλλωτε ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα, είναι ο βασικός παράγοντας που τα «λιοντάρια» φιγουράρουν στην κορυφή της Liga NOS μετά από 16 αγωνιστικές, Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +4 από την Πόρτο και στο +9 από την Μπενφίκα που την κέρδισε με 1-0 και ήδη κάνει όνειρα για το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 19 χρόνια.

3ος ακριβότερος Πορτογάλος προπονητής με… τέσσερις μήνες προπονητικής…

Τον Δεκέμβρη του 2019, ο Αμορίμ πήρε την πρώτη του επαγγελματική δουλειά, καθώς η Μπράγκα δυο έδωσε τα «κλειδιά» του πάγκου, αναβαθμίζοντας τον από τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Τα σχόλια που είχαν ακουστεί για τον 36χρονο ήταν άκρως κολακευτικά. Κάτι που ο ίδιος έπρεπε να αποδείξει με πράξεις, όπως και έκανε.

Μέσα σε τέσσερις μήνες, ο Αμορίμ κατάφερε να αναδείξει μερικές χαρισματικές προπονητικές αρετές που θα ζήλευσαν ακόμη και οι «μεγάλοι» του χώρου. Ο Αμορίμ είχε σε 13 παιχνίδια με την Μπράγκα 10 νίκες, μία ισοπαλία και μόλις δύο ήττες, κατακτώντας παράλληλα και το Taca de Liga. Μάλιστα, ο Πορτογάλος δεν είχε βγάλει ακόμη το Α’ δίπλωμα της UEFA, με αποτέλεσμα στα παιχνίδια του Europa League με την Μπράγκα, να κάθεται στη θέση του βοηθού προπονητή!

Αυτό το «τρελό» τετράμηνο «υποχρέωσε» την Σπόρτινγκ να κινηθεί και να τον κάνει δικό της. Τα «λιοντάρια» έσπασαν την ρήτρα των 10 εκατομμυρίων ευρώ τον Μάρτιο του 2020 και έκαναν δικό τους τον Ρούμπεν Αμορίμ.

Έδειξε με το καλημέρα… ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο

Πολλοί ήταν εκείνου που έκαναν λόγο για «τύχη». Λογικό άλλωστε, καθώς δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις του παρελθόντος με προπονητές που διανύουν ένα μικρό καλό διάστημα και μετά πραγματοποιούν… ελεύθερη πτώση…

Ο Αμορίμ ωστόσο απέδειξε και συνεχίζει να αποδεικνύει πως πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική περίπτωση. Παρότι ανέλαβε μία σχετικά άπειρη ομάδα, κατάφερε να τη δυναμώσει με μερικές «αθόρυβες» και ουσιαστικές μεταγραφές, προσθέτοντας εμπειρία στο ρόστερ.

Παίζοντας με το αγαπημένο του 3-4-3 το οποίο πολλές φορές το μετατρέπει και σε ένα 3-2-5, ο Αμορίμ καταρρίπτει κάθε αντίπαλη στρατηγική και δείχνει πως τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Σε αυτές τις 16 αγωνιστικές, η Σπόρτινγκ παραμένει η μόνη αήττητη ομάδα στη Liga NOS με 13 νίκες και τρεις ισοπαλίες, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και με μεγάλη διαφορά την καλύτερη άμυνα.

Προχθές (1/2) κόντρα στην Μπενφίκα, τα «λιοντάρια» δεν άφησαν κανένα περιθώριο σους «αετούς» και με μία επαγγελματική εμφάνιση επικράτησαν με 1-0. Κόντρα στην Πόρτο, η ομάδα του Αμορίμ είχε βρεθεί με 2-1 πίσω στο σκορ, ωστόσο δεν τα παράτησε και κατάφερε να ισοφαρίσει, μένοντας αλώβητη.

Ο Ρούμπεν Αμορίμ είναι φυσικά ο βασικός λόγος που η Σπόρτινγκ βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος της Πορτογαλίας. Είναι αυτός που πριν από λίγους μήνες έγινε και «επίσημα» προπονητής. Είναι ο 36χρονος κόουτς που μέχρι στιγμής κάνει «πλάκα» στην Πόρτο και στην Μπενφίκα και φέρνει την Σπόρτινγκ πιο κοντά από ποτέ στον πρώτο της τίτλο μετά το 2002.

«Ξέρω ότι αρκετοί οπαδοί της Σπόρτινγκ δεν πιστεύουν στις δυνατότητες μου, όμως είμαι εδώ για να αποδείξω το αντίθετο», είχε πει στην παρουσίαση του στην Σπόρτινγκ ο Αμορίμ. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως ήδη έχει μεταπείσει κάποιους δύσπιστους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ