H UEFA ζήτησε από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης να μειώσουν τις ομάδες

H UEFA ζήτησε από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης να μειώσουν τις ομάδες

Ο Λουίς Ρουμπιάλες αποκάλυψε ότι η UEFA ζήτησε από τις τοπ Λίγκες της Ευρώπης τη μείωση των ομάδων, προκειμένου να είναι πιο εύκολο να διαμορφωθεί το νέο Champions League.

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες αποκάλυψε πως η UEFA ζήτησε από τα μεγάλα πρωταθλήματα να λάβουν μέτρα εν όψει του νέου διευρυμένου Champions League που ετοιμάζει.

Όπως αποκάλυψε ο Ισπανός ο νέος θεσμός θα έχει 36 ομάδες στη φάση των ομίλων και περίπου τα διπλάσια παιχνίδια απ’ ό,τι τώρα. Η UEFA τόνισε ότι τα έσοδα των ομάδων που θα συμμετάσχουν θα είναι πολύ περισσότερα αλλά είναι αναγκαίο το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων να γίνει πιο ελαφρύ. Ζήτησε λοιπόν από τις ισχυρές Λίγκες να προχωρήσουν στη μείωση των ομάδων ώστε οι ποδοσφαιριστές να μην επιβαρύνονται.

Ο Ρουμπιάλες τόνισε ότι η σύσταση της UEFA είχε τη μορφή κατ’ επείγοντος και οι αλλαγές πρέπει να γίνουν άμεσα. Με δεδομένο ότι υπάρχει το «τυράκι» των μεγαλύτερων εσόδων οι Λίγκες αναμένεται να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις και τα πρωταθλήματα 20 ομάδων να μην εξαλειφθούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ