Ανατροπή και τριάρα της PSV, με το βλέμμα στον Ολυμπιακό (vid)

Ανατροπή και τριάρα της PSV, με το βλέμμα στον Ολυμπιακό (vid)

Σε ένα ακόμα παιχνίδι που το μετέτρεψε σε... χάος, η PSV βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Φίτεσε, αλλά Μάλεν και Γκέτσε που μπήκαν αλλαγή γύρισαν την κατάσταση και της χάρισαν τη νίκη με 3-1. Αλλαγή σχήματος (πρόβα για Ολυμπιακό;) από τον Σμιντ, 22 τελικές προσπάθειες, εκτεταμένο rotation.

Όλο τον χρόνο παίζει με αυτό το… παράξενο 4-2-2-2. Χωρισμένη η ομάδα του σε τέσσερις γραμμές ουσιαστικά. Με τέσσερις στην ευθεία στην άμυνα, γραμμή στην οποία αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματά της. Όχι τυχαία η δεύτερη καλύτερη επίθεση στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Όχι τυχαία, η δεύτερη χειρότερη άμυνα από τις ομάδες της πρώτης εξάδας του πρωταθλήματος. Περισσότερα έχει δεχτεί μόνο η Αλκμάαρ, η πιο… jogo bonito ολλανδική ομάδα της τελευταίες διετίας.

Αυτό το 4-2-2-2 όλη της χρονιάς αποφάσισε σήμερα να το αλλάξει ο Ρότζερ Σμιντ. Στο ματς απέναντι στη Φίτεσε. Άλλωστε, η PSV του τελευταίο εικοσαημέρου δεν λειτουργούσε καθόλου καλά. Σε πέντε αναμετρήσεις για πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League μέτρησε τρεις ήττες, μια ισοπαλία και μία μόλις νίκη, το 3-0 απέναντι στην Τβέντε. Έχασε από Φέγενορντ (3-1), Άγιαξ (2-1), Ολυμπιακό (4-2) και ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ντεν Χάαγκ. Δέχτηκε 11 γκολ σε πέντε παιχνίδια.

Κόντρα στη Φίτεσε ο Σμιντ παρέταξε ένα σχήμα 3-5-2. Αλλάζοντας τα 6/11 της αρχικής ενδεκάδας που είδαμε την περασμένη Πέμπτη στο Καραϊσκάκη. Οι αλλαγές προσώπων σαφώς για το φρεσκάρισμα. Η αλλαγή σχήματος; Πιθανότατα ως πρόβα εν όψει του επαναληπτικού. Για να σταματήσει την αμυντική κατρακύλα της ομάδας του. Γνωρίζοντας πως αν ο Ολυμπιακός σκοράρει στην Ολλανδία, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα δυσκολότερα για την PSV.

Έπαιξε με τον Εμβογκό στο τέρμα και τους Ροσάριο, Φιέργκερβερ, Μπάουμγκαρτι στο κέντρο της άμυνας. Με τον Ζούνιορ σε όλη την αρισερή πλευρά και τον Ντάμφρις στη δεξιά. Με τους Φιν, Γκουτιέρες και Σανγκαρέ τριάδα σε ευθεία στη μεσαία γραμμή. Και με τον Βέρτεσεν παρτενέρ του Ζαχάβι στην κορυφή της επίθεσης.

Σχήμα που δεν αποδείχτηκε ικανό να κρατήσει ούτε τώρα το μηδέν πίσω. Μόλις στο 4′ η εξαιρετική φέτος Φίτεσε (ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη τετράδα) άνοιξε το σκορ με τον Αρμάντο Μπρόγια, τον 19χρονο Αλβανό επιθετικό που είναι δανεικός από την Τσέλσι και τα… σπάει στην Ολλανδία με οχτώ γκολ και μία ασίστ σε 18 συμμετοχές φέτος. Η συνέχεια; Το γνωστό παιχνίδι της PSV. Εκείνο το αλέγκρο ποδόσφαιρο, που παρασύρει και τον αντίπαλο. Το απόλυτο… χάος στο γήπεδο, μια ζαριά που δεν ξέρεις που θα σου κάτσει.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο 60′ η Αϊντχόφεν είχε 11 τελικές και η Φίτεσε 8. Στο 46′ ο Σμιντ έβαλε άρον – άρον τον Μάλεν στο γήπεδο για να αλλάξει εκείνο το 0-1 που έδειχνε το ταμπλό. Στο 65′ έριξε και τον Γκέτσε, καθώς το εις βάρος της σκορ παρέμενε. Από εκείνο το σημείο και μετά η PSV έπαιζε με όλη την ομάδα της από το κέντρο και πάνω. Και ο Μάλεν ισοφάρισε στο 66′ σε 1-1, στην 13η τελική των γηπεδούχων στο ματς, που πια άρχισαν να πνίγουν από την πίεση τη Φίτεσε. Και κατάφεραν στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα να γυρίσουν οριστικά το ματς και να πάρουν τη νίκη με 3-1, με τις αλλαγές του Σμιντ να είναι καθοριστικές.

Ο Μάριο Γκέτσε στο 86′ και στο 88′ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την PSV, σε ένα ματς που είχε συνολικά 32 τελικές προσπάθειες: 22 για την Αϊνχτόφεν και άλλες 10 για την Φίτεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ