Εζελντίν Μπαχαντέρ : Ο 75χρονος που παίζει ακόμη ποδόσφαιρο! (vid)

Εζελντίν Μπαχαντέρ : Ο 75χρονος που παίζει ακόμη ποδόσφαιρο! (vid)

Ο Εζελεντίν Μπαχαντέρ είναι ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής, αφού στην ηλικία των 75 ετών συνεχίζει να αγωνίζεται και μάλιστα ως επιθετικός.

Η σκέψη να παίζει ποδόσφαιρο ως επαγγελματίας είχε παραμείνει ένα μακρινό όνειρο για τον Εζελντίν Μπαχαντέρ εδώ και δεκαετίες, μέχρι που στην ηλικία των 75 ετών, γράφτηκε στην Αιγυπτιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ως ο γηραιότερος εν ενεργεία παίκτης, ενώ είναι πλέον και ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στη σχετική λίστα.

Ο Μπαχαντέρ, πατέρας τεσσάρων και παππούς έξι παιδιών, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στους δρόμους του Καΐρου σε ηλικία έξι ετών. Ως ενήλικας αφιέρωσε τη ζωή του στην εργασία του ως πολιτικός μηχανικός και αργότερα ως εμπειρογνώμονας καλλιέργειας γης, καπνίζοντας μανιωδώς όλα αυτά τα χρόνια της ζωής του.

Για 15 χρόνια ζούσε στο Κουβέιτ και τώρα ζει στην πόλη Ρεχάμπ, μια περιφραγμένη κοινότητα στο προάστιο του Νέου Καΐρου. Ο Εζελντίν, έπειτα από σχεδόν επτά δεκαετίες μετά το πρώτο του λάκτισμα στη μπάλα, ξαναθυμήθηκε το όνειρό του και άρχισε να υποβάλει αιτήσεις για να παίξει σε ομάδες. Εν τέλει, έγινε δεκτός στις 6 Οκτωβρίου, από ομάδα που παίζει στην τρίτη κατηγορία της Αιγύπτου.

Για να αναγνωριζόταν από το ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος επαγγελματίας παίκτης στον κόσμο, ο Μπαχαντέρ έπρεπε να αγωνιστεί δύο ενενηντάλεπτα. Κάτι το οποίο έκανε. Μάλιστα, ένας εκπρόσωπος των ρεκόρ Γκίνες παρακολούθησε τους αγώνες και επιβεβαίωσε αυτο το μοναδικό επίτευγμα.

Παρόλο που η ηλικία του φαινόταν αρχικά ως ανυπέρβλητο εμπόδιο, ο προσωπικός προπονητής του, Μαχμούντ Ρεφάατ, είπε ότι τα κίνητρά του έχουν αποδειχθεί ισχυρότερα.

Το παγκόσμιο ρεκόρ του γηραιότερου επαγγελματία ποδοσφαιριστή άνηκε στον Ισραηλινό, Ισάακ Χαγίκ, ο οποίος αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας για τον σύλλογο Ιρόνι Ορ Γεχούντα, σε ηλικία 73 ετών.

Επιμέλεια: Νικήτας Λαμπρόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ