Η σαρωτική Σίτι μέσα στο 2021, η… ανάκαμψη της Μπαρτσελόνα και οι τρεις εκπλήξεις (pics)

Η σαρωτική Σίτι μέσα στο 2021, η… ανάκαμψη της Μπαρτσελόνα και οι τρεις εκπλήξεις (pics)

Ποιοι θα ήταν πρωτοπόροι στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα αν αυτά ξεκινούσαν από την πρώτη Ιανουαρίου; Η Μάντσεστερ Σίτι που είναι μια κατηγορία μόνη της και οι άλλοι...

Τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα βρίσκονται σε φουλ δράση και έχουν περάσει πλέον στο δεύτερο μισό τους με την υπόθεση τίτλος να παραμένει ορθάνοιχτη στα τέσσερα από αυτά. Στην Αγγλία η εκπληκτική Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει βάλει το πόδι στο γκάζι και δεν λέει να το αφήσει, σε Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία όμως όλα είναι ακόμη ανοιχτά όσον αφορά την κορυφή.

Στο Νησί οι «Πολίτες» έχουν ξεφύγει με 12 βαθμούς από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το μόνο που περιμένουν είναι απλά τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. Στην Ισπανία από την άλλη, το σκηνικό ήταν κάπως έτσι για την Ατλέτικο Μαδρίτης μέχρι πριν ένα μήνα. Οι απανωτές γκέλες της ομάδας του Τσόλο Σιμεόνε όμως έχουν αρχίσει να βάζουν στο κόλπο τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ που μείωσαν στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από τους «ροχιμπλάνκος» οι οποίοι όμως έχουν κι ένα ματς λιγότερο.

Στην Ιταλία η Ίντερ μετά και τη μεγάλη νίκη κόντρα στη Μίλαν έχει πάρει ένα προβάδισμα τεσσάρων βαθμών στην κούρσα του τίτλου από την οποία φαίνεται μετά από πάρα πολλά χρόνια να απέχει η μόνιμη πρωταθλήτρια Γιουβέντους, ωστόσο ακόμη δεν έχει κριθεί κάτι. Η Μπάγερν με κάποια στραβοπατήματά της το τελευταίο διάστημα έβαλε στο κόλπο τη Λειψία που μείωσε στους δύο βαθμούς ενώ μεγάλο… πανηγύρισε γίνεται στη Γαλλία.

Η ασυναγώνιστη μέχρι φέτος Παρί Σεν Ζερμέν τα έχει βρει σκούρα και βλέπει την κορυφή από το -2 με τη Λιλ να μην λέει να αφήσει την πρώτη θέση. Παράλληλα οι Παριζιάνοι νιώθουν και την «καυτή» ανάσα των Λιόν και Μονακό που έχουν έναν και δύο πόντους λιγότερους αντίστοιχα.

Σίτι, η μόνη σταθερά

Ποια θα ήταν όμως η εικόνα στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα αν η πρώτη σέντρα γινόταν την πρώτη Ιανουαρίου; Η μοναδική ομάδα που θα ήταν στην κορυφή, θα ήταν η Μάντσεστερ Σίτι. Σε 12 ματς πρωταθλήματος μέσα στο 2021 η Σίτι έχει ισάριθμες νίκες μαζεύοντας 36 βαθμούς, 14 περισσότερους από τη δεύτερη Γουεστ Χαμ που έχει 22 αλλά και με δύο ματς λιγότερα στο ίδιο διάστημα. Χάος.

Στην Ισπανία, αυτή που θα έβλεπε τους υπόλοιπους από ψηλά, θα ήταν η Μπαρτσελόνα. Παρά τη μεταβατική χρονιά που βιώνουν φέτος οι Καταλανοί, έχουν καταφέρει να μαζέψουν 28 βαθμούς σε 10 ματς μέσα στο 2021, έχοντας δηλαδή εννιά νίκες και μόλις μία ισοπαλία. Πέντε βαθμούς πίσω βρίσκεται η Ατλέτικο με 23, ενώ τέταρτη με μόλις 20 βαθμούς, είναι η Ρεάλ.

Η Αταλάντα φιγουράρει στην πρώτη θέση της Serie A μέσα στο νέο έτος έχοντας μαζέψει 24 βαθμούς έναντι 23 της Ίντερ και 22 των Γιουβέντους και Λάτσιο, με τη Μίλαν να έχει χάσει πολύ έδαφος.

Η πολύ μεγάλη έκπληξη, είναι στην Bundesliga. H Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχει «πάρει» φωτιά αυτούς τους δύο μήνες έχοντας μαζέψει 25 βαθμούς έναντι 22 των Μπάγερν και Λειψία που προπορεύονται στην κανονική βαθμολογία.

Ούτε η Ligue 1 πάει πίσω όμως όσον αφορά τις εκπλήξεις. Η φοβερή και τρομερή Μονακό που πριν λίγες μέρες πέρασε με διπλό από την έδρα της Παρί, έχει μαζέψει 28 βαθμούς με εννιά νίκες σε δέκα ματς με τη Λιλ να είναι δεύτερη με 23 βαθμούς και την περσινή πρωταθλήτρια, να βρίσκεται τρίτη και… καταϊδρωμένη με 22 βαθμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ