Το ντέρμπι των… 50 μέτρων (Pic)

Το ντέρμπι των… 50 μέτρων (Pic)

Το ντέρμπι μεταξύ Ουνιονίστας με την Σαλαμάνκα έχει απόσταση... 50 μέτρα

Στην Σαλαμάνκα της Ισπανίας υπάρχουν δύο ομάδες που η κόντρα τους επεκτείνεται στα… απέναντι πεζοδρόμια. Η ιστορία τους ξεκινάει όταν η διάσπαση του συλλόγου Σαλαμάνκα UD το 2013, δίχασε οπαδούς και διοίκηση.

Μπορεί Ουνιονίστας και Σαλαμάνκα FC να έχουν χωριστεί στην μέση, ωστόσο αυτό που βρίσκεται ανάμεσα τους είναι η απόσταση των 50 μέτρων.


Στα δεξιά λοιπόν της φωτογραφίας, βρίσκεται το γήπεδο της Oυνιονίστας (Λας Πίστας). Μία ομάδα που δημιουργήθηκε από τους φίλους της Σαλαμάνκα UD, όταν εκείνη διαλύθηκε πριν οκτώ χρόνια. Οι υποστηρικτές του συλλόγου αποφάσισαν να τον δημιουργήσουν θέλοντας να κρατήσουν την «ρομαντική» πλευρά του ποδοσφαίρου, την οποία δεν πρέσβευε η διοίκηση της αντιπάλου της.

Δεν περιτριγυρίζεται από πλούσιους επιχειρηματίες, αλλά μέτοχοι της ομάδας αποτελούν οι οπαδοί της. Μάλιστα ο ύμνος της προήλθε από κοινή ψηφοφορία που συνέβη μέσα στο γήπεδο. Παρά την ίδρυση της το 2013, απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στην τελευταία κατηγορία του πρωταθλήματος, την σεζόν 2014-15.

Αντιθέτως στην αριστερή μεριά της φωτογραφίας, είναι η έδρα της Σαλαμάνκα FC (Χελμαντίκο). Ενός κλαμπ που συνέχισε να χρησιμοποιεί το όνομα της ομώνυμης πόλης, με διαφορετικά όμως «πιστεύω» για το άθλημα. Έχοντας κανονική ιδιοκτησία με πολλά χρήματα, αντιμετωπίζοντας το ποδόσφαιρο ως μία μορφή επιχείρησης.

Η τωρινή διοίκηση αγόρασε το σήμα, την φανέλα κλπ. από την προηγούμενη ομάδα, όμως το δικαστήριο αποφάσισε πως δεν μπορεί να συνεχίζει να αγωνίζεται στην κατηγορία της προκατόχου της.

Ανάμεσα σε αυτούς που κάνουν κουμάντο, είναι και ο αμφιλεγόμενος πρώην μεγαλομέτοχος της Ζαραγόσα, Αγκαπίτο Ιγκλέσιας, που κατηγορήθηκε στο παρελθόν για στημένα παιχνίδια.

Στην φετινή τους συνάντηση στο Λας Πίστας, νικητές ήταν οι γηπεδούχοι με 1-0. Μάλιστα η «ρεβάνς» που θα διεξαχθεί στο… απέναντι στάδιο σε οκτώ μέρες από τώρα, βρίσκει ξανά φαβορί την ομάδα του «λαού».

Αναλυτικότερα η Ουνιονίστας είναι ανάμεσα στους διεκδικητές για το πρωτάθλημα του ομίλου της, την ώρα που η μισητή εχθρός της έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση.

ΥΓ: Μέλος και μεγάλος φαν της Ουνιονίστας είναι ο πρώην προπονητής της Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο οποίος κατάγεται από την συγκεκριμένη περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ