Όταν 10 Θεοί του ποδοσφαίρου πάτησαν στην Ελλάδα! (vids)

Όταν 10 Θεοί του ποδοσφαίρου πάτησαν στην Ελλάδα! (vids)

Πριν λίγες ημέρες ήταν ο Μέσι, αλλά στο παρελθόν έχουν περάσει κι άλλοι σπουδαίοι μύθοι του ποδοσφαίρου από τα μέρη μας, με "to10.gr" να σας τους θυμίζει

Δεν χρειάζεται να πούμε ποιος από τους παρακάτω παίκτες- θρύλους είναι ο καλύτερος και γιατί. Όλοι τους έκαναν το ποδόσφαιρο θα γίνει από απλό άθλημα μία μορφή τέχνης. Όλοι τους μας χάρισαν στιγμές που δύσκολα τις ξεχνάς ακόμη και με… Αλτσχάιμερ. Το καλό για εμάς είναι ότι και οι δέκα Θεοί της μπάλας πέρασαν κάποια στιγμή από την Ελλάδα.

Το «to10.gr» έψαξε και βρήκε εκείνες τις… θεϊκές στιγμές και σας τις παρουσιάζει:

10) Ο Πελέ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας!

Ήταν καλοκαίρι του 1961 όταν η Σάντος του Πελέ και των υπόλοιπων «μάγων» της μπάλας έκανε περιοδεία στην Ευρώπη. Ο τελευταίος της σταθμός ήταν η Ελλάδα. Εκεί το «μαύρο διαμάντι» και η παρέα του έδωσε φιλικούς αγώνες κόντρα σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Για την ιστορία «Ένωση» και «πράσινοι» γνώρισαν την ήττα. Εξαίρεση οι «ερυθρόλευκοι» που επιβλήθηκαν με σκορ 2-1 της θρυλικής Σάντος. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Πελέ και οι συμπαίκτες του έφευγαν από κάποιο ευρωπαϊκό γήπεδο με τα κεφάλια σκυμμένα.

9) O Γιόχαν Κρόιφ στην Τούμπα!

Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» αντιμετώπισε όχι μία, αλλά, δύο φορές τον ΠΑΟΚ. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν έφυγε ως νικητής. Η πρώτη αναμέτρηση έγινε στις 14 Φεβρουαρίου του 1973 και είχε χαρακτήρα φιλικό. Ο Άγιαξ, που είχε κατακτήσει δύο συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών, του Γιόχαν Κρόιφ (αγωνίστηκε μόλις για 26 λεπτά) ήρθε 1-1 με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ωστόσο, η μοίρα έμελλε να φέρει και δεύτερη φορά στον δρόμο της ομάδας της Θεσσαλονίκης τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου (κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα» για το 1971, 1973, 1974). Ήταν στις 15 Σεπτεμβρίου του 1975 με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί της Μπαρτσελόνα του Κρόιφ με σκορ 1-0.

8) Ο Ντιέγκο Μαραντόνα (υποκλίνεται) στην Τούμπα!

Ακόμη ένας Θεός του ποδοσφαίρου έχει πατήσει στην Τούμπα. Ο λόγος για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο Αργεντινός βρέθηκε στην έδρα του ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του «Δικεφάλου του Βορρά» απέναντι στην Νάπολι για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Οκτωβρίου του 1988 όταν ο «Ντιεγκίτο» έπαθε… πλάκα με την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Για την ιστορία οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 με τους «παρτενοπέι» να παίρνουν την πρόκριση για την επόμενη φάση, καθώς είχαν επιβληθεί στην έδρα τους με σκορ 1-0.

7) Ο Ζινεντίν Ζιντάν στο ΟΑΚΑ και στη Νέα Φιλαδέφλεια!

Για πολλούς πρόκειται για τον καλύτερο Ευρωπαίο παίκτη που έχει υπάρξει ποτέ. Ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο «Ζιζού» είχε πάρει την πρώτη… γεύση από Ελλάδα στις 17 Μαρτίου του 1999 όταν και ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στο ΟΑΚΑ την Γιουβέντους για την προημιτελική φάση του Champions League.

Η δεύτερη ήταν και καλύτερη για τον Γάλλο μεσοεπιθετικό. Στις 2 Οκτωβρίου του 2002 η ΑΕΚ υποδέχτηκε στο «Νίκος Γκούμας» στη Νέα Φιλαδέλφεια τη Ρεάλ Μαδρίτης των «γκαλάκτικος». Οι δύο ομάδες μας χάρισαν ένα απίθανο ματς που έληξε ισόπαλο με σκορ 3-3 με τον Ζιντάν να σκοράρει δύο φορές (15′, 39′).

7) O Κακά στο ΟΑΚΑ!

Ένας από τους πιο λαμπρούς «αστέρες» της Βραζιλίας των τελευταίων ετών είναι ο Κακά. Το μεγάλο 10αρι της Μίλαν και της «σελεσάο» είχε περάσει από τα μέρη μας την σεζόν 2006- 2007 όταν η ΑΕΚ υποδέχτηκε στο ΟΑΚΑ τους «ροσονέρι», τους οποίους και νίκησε με σκορ 1-0 χάρη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ. Το ημερολόγιο τότε έδειχνε 21 Νοεμβρίου 2006.

6) O Ροναλντίνιο στο ΟΑΚΑ!

Συνεχίζουμε σε ρυθμούς… σάμπα! Απλά αλλάζουμε τ’ όνομα. Ένας από τους καλύτερους τεχνικές και μεγαλύτερους «μάγους» όλων των εποχών ήταν ο Ροναλντίνιο. Ωστόσο, ακόμη και αυτός τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στο δυναμικό μαρκάρισμα του Λουκά Βύντρα, ο οποίος είχε κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του κόντρα στον «Ρόνι». Ήταν 18 Οκτωβρίου όταν Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα είχαν μείνει στο 0-0 στο ΟΑΚΑ.

5) Ο Στίβεν Τζέραρντ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Τι και αν δεν σήκωσε ποτέ του πρωτάθλημα; Ο Στίβεν Τζέραρντ πήρε όλες τις υπόλοιπες «κούπες» στην ένδοξη καριέρα του. Ξεχωριστή θέση στην τροπαιοθήκη του έχει σίγουρα το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2004- 2005. Τότε, ήταν όταν ο πιο παίκτης- θρύλος της Λίβερπουλ επισκέφτηκε το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να παίξει απέναντι στον Ολυμπιακό με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με σκορ 1-0. Όλα αυτά έγιναν στις 28 Σεπτεμβρίου του 2004.

https://www.youtube.com/watch?v=vddicLHcEnQ

4) Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο ΟΑΚΑ και στο «Γ.Καραϊσκάκης»!

Είναι σπουδαίος όχι μόνο για τους τίτλους που έχει κατακτήσει. Όχι μόνο για όλα αυτά που έχει πει. Όχι μόνο για όσες «γκολάρες» μας έχει χαρίσει. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι ένας από τους 10 Θεούς της λίστας μας, γιατί έχει κάνει όλα τα παραπάνω και συνεχίζει να τα κάνει! Ο «Ιμπρα» ήρθε στην Ελλάδα -και όχι για διακοπές- στο παιχνίδι της Ίντερ απέναντι στον Παναθηναϊκό στις 16 Σεπτεμβρίου με τους «νερατζούρι» να επικρατούν με σκορ 2-0.

Ο Σουηδός σταρ επισκέφτηκε ξανά τη χώρα μας, εκείνη τη φορά φορώντας τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν για να παίξει στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό. Εκείνο το ματς ήταν και πάλι για την πρεμιέρα των Champions League της περιόδου 2013-14. Η Παρί τα είχε βρει σκούρα στο πρώτο ημίχρονο του ματς, αλλά στο δεύτερο τα πάντα άλλαξαν και οι Παριζιάνοι έφυγαν από το Φάληρο με το εμφατικό 1-4. Ο Ζλάταν δεν σκόραρε, αλλά είχε κυριολεκτικά… σκυλιάσει για να πετύχει γκολ. Μάλιστα, κέρδισε πέναλτι προς το τέλος του ματς, αλλά ο Ρομπέρτο του στέρησε τη χαρά…

https://www.youtube.com/watch?v=6mYaOne9qBI

3) Ο Τιερί Ανρί στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ και της εθνικής Γαλλίας, ήρθε δύο φορές στην Ελλάδα. Και τις δύο για ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό για το Champions League. Σε καμία από τις δύο, όμως, δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη. Την πρώτη είδε τους «κανονιέρηδες» να χάνουν με σκορ 1-0 κα την δεύτερη να μένουν στο 2-2 με τον ίδιο να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα των Λονδρέζων.

2) Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σε Ολυμπιακό Στάδιο και Ριζούπολη

Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς σταρ που έχει «γεννήσει» ο πλανήτης και δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Τίτλοι, δόξα, ρεκόρ, διακρίσεις είναι μονάχα λίγες λέξεις ικανές να περιγράψουν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο Άγγλος παλαίμαχος μέσος έγραψε τη δική του ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη Ρεάλ Μαδρίτης, στη Μίλαν, στους Λ.Α. Γκάλαξι και στην Παρί Σεν Ζερμέν. Όταν έπαιζε με τους «κόκκινους διαβόλους» είχε κληθεί να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων, τον Ολυμπιακό, δύο φορές για το Champions League.

Η μία ήταν στις 10 Οκτωβρίου του 2001 όταν η Γιουνάιτεντ είχε φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ με 2-0. Μάλιστα ο Μπέκαμ είχε ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση στο 66′ με κοντινή προβολή από τη μικρή περιοχή του Ελευθερόπουλου.

Η δεύτερη ήταν μια διετία αργότερα, στη Ριζούπολη. Τότε, ο Μπέκαμ δεν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα, αλλά οι «μπέμπηδες» κέρδισαν ξανά τους «ερυθρόλευκους» με 2-3.

1) Ο Λιονέλ Μέσι στο ΟΑΚΑ και στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Φυσικά και είναι στο Νο1… Όχι απαραίτητα επειδή είναι ο πιο πρόσφατος ποδοσφαιρικός «Θεός» που πάτησε σε ελληνικό γήπεδο. Επειδή αποτελεί τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που κυκλοφορεί στη Γη και για πολλούς τον καλύτερο όλων των εποχών. Ο λόγος βέβαια για τον Λιονέλ Μέσι… Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έχει αντιμετωπίσει αμέτρητες ομάδες. Έχει επισκεφθεί μεταξύ αυτών και τη χώρα μας για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του. Συνολικά τρεις φορές έχει αγωνιστεί επί ελληνικού εδάφους, δύο κόντρα στον Παναθηναϊκό και μία (και πιο πρόσφατη) απέναντι στον Ολυμπιακό, όλες για το Champions League. Μόνο μία φορά έφυγε νικητής μάλιστα!

Στις 18 Οκτωβρίου του 2005 ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων. Η Μπάρτσα προερχόταν από δύο νίκες και έκανε την πρώτη της «γκέλα» στο Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς σκορ. Ο Μέσι είχε μπει ως αλλαγή στο 67′ στη θέση του Χένρικ Λάρσον.

Η δεύτερη φορά που ο Λιονέλ Μέσι πάτησε ελληνικό γήπεδο ήταν στις 24 Νοεμβρίου 2010 ξανά στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Οι Καταλανοί έκαναν το «διπλό» νικώντας 3-0 τους «πράσινους». Στο συγκεκριμένο ματς είχε βρει δίχτυα ο Μέσι, καθώς είχε κάνει το 0-2 στο 62′ του παιχνιδιού. Για την ιστορία, ο Πέδρο είχε σκοράρει τα δύο υπόλοιπα τέρματα της Μπάρτσα.

Κάποτε θα ερχόταν η ώρα να αγωνιστεί και στο γήπεδο του Ολυμπιακού… Αυτή η ώρα λοιπόν, ήρθε την Τρίτη, καθώς η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε φιλοξενήθηκε από τους Πειραιώτες στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Μέσι είχε τις ευκαιρίες του να χριστεί σκόρερ στο φαληρικό γήπεδο, αλλά είτε η άμυνα των «ερυθρολεύκων» είτε ο Προτό, σταμάτησαν κάθε προσπάθειά του. Έτσι, η Μπαρτσελόνα γνώρισε την πρώτη της απώλεια βαθμών στο φετινό Champions League με τη «λευκή» ισοπαλία στο προχθεσινό παιχνίδι.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ