Europa League: Έτοιμες για check in στους 32!

Europa League: Έτοιμες για check in στους 32!

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τ' αποψινά ματς του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς αρκετές ομάδες διεκδικούν από σήμερα την πρόκριση στη φάση των 32 της διοργάνωσης

Η σημερινή βραδιά είναι αφιερωμένη στο Γιουρόπα Λιγκ, με το ελληνικό ενδιαφέρον να εστιάζεται φυσικά στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ. Τέταρτη αγωνιστική λοιπόν της φάσης των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης και αρκετές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν απόψε στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο όμιλος της ΑΕΚ

Ανάμεσα σ’ αυτές και η αποψινή αντίπαλος των «κιτρινόμαυρων», η Μίλαν η οποία έχει τη δυνατότητα να «σφραγίσει» σήμερα το εισιτήριο για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι «ροσονέρι» να νικήσουν την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και παράλληλα να μην πάρει ούτε ισοπαλία η Ριέκα στη Βιέννη.

1ος όμιλος

Στον πρώτο όμιλο όλα είναι ανοιχτά και το μεγάλο παιχνίδι είναι αυτό της Σλάβια Πράγας με τη Βιγιαρεάλ. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με πέντε πόντους, ενώ ακολουθεί η Αστάνα με τέσσερις.
|
Η ομάδα του Καζακστάν κοντράρεται εκτός έδρας με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία έχει μόλις ένα πόντο. Αν η Μακάμπι ηττηθεί και υπάρξει νικητής στην αναμέτρηση Σλάβια – Βιγιαρεάλ, τότε οι Ισραηλινοί μένουν εκτός.

2ος όμιλος

Η Ντινάμο Κιέβου φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με εφτά πόντους και οι Ουκρανοί θέλουν να «τσεκάρουν» το εισιτήριο για τους 32 στο αποψινό ματς με τη Γιούνγκ Μπόις επί ελβετικού εδάφους. Αν η Ντινάμο πάρει τη νίκη τότε κατακτά και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

3ος όμιλος

Η πρωτοπόρος του ομίλου, Λουντογκόρετς δοκιμάζεται εκτός έδρας με την Μπράγκα. Οι Βούλγαροι είναι το μεγάλο φαβορί για να εξασφαλίσουν την πρόκριση, αλλά απόψε δεν πρόκειται να κρίθεί το παραμικρό.

5ος όμιλος

Η Αταλάντα βρίσκεται στην πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου και η ιταλική ομάδα παίζει απόψε στην Κύπρο με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Αν η ομάδα του Μπέργκαμο πάρει τη νίκη και στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Έβερτον ηττηθεί από την Λιόν, τότε οι Ιταλοί προκρίνονται απ΄’ την τέταρτη αγωνιστική.

6ος όμιλος

Στον έκτο όμιλο όλα είναι ανοιχτά και την πρόκριση διεκδικούν και οι τέσσερις ομάδες. Η Λοκομοτίβ Μόσχας είναι στην πρώτη θέση με πέντε βαθμούς και ακολουθούν Κοπεγχάγη, Σέριφ με τρεις πόντους. Η Ζλιν είναι στην τελευταία θέση του γκρουπ με δυο βαθμούς. Το σίγουρο είναι πως τίποτε δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει απόψη.

7ος όμιλος

Η Στεάουα Βουκουρεστίου έχει εννιά πόντους μετά από τρία ματς και υποδέχεται τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η ρουμάνικη ομάδα προκρίνεται αν πάρει τη νίκη, αλλά μπορεί να πετύχει το στόχο της και με ισοπαλία. Για να βρει εφαρμογή το δεύτερο «σενάριο» θα πρέπει να υπάρχει νικητής στο άλλο ματς του ομίλου, ανάμεσα σε Βικτόρια Πλζεν και Λουγκάνο.

8ος όμιλος

Η Άρσεναλ είναι το «αφεντικό» στον όμιλο έχοντας εννιά βαθμούς και αν οι Λονδρέζοι κερδίσουν απόψε τον Ερυθρό Αστέρα «σφραγίζουν» την πρόκριση τους στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Βεβαίως θα πρέπει να σημειωθεί πως η Άρσεναλ θα «τσεκάρει» το εισιτήριο για την επόμενη φάση και με ισοπαλία, αρκεί όμως να μην κερδίσει η Μπάτε την Κολωνία. Θα πρέπει να σημειωθεί πως αν η γερμανική ομάδα ηττηθεί, τότε χάνει κάθε πιθανότητα πρόκρισης.

9ος όμιλος

Στον ένατο όμιλο το φαβορί είναι η Σάλτσμπουρκ καθώς η αυστριακή ομάδα υποδέχεται την Κόνιασπορ έχοντας εφτά βαθμούς. Αν η Σάλτσμπουργκ πάρει τη νίκη και στο άλλο ματς του γκρουπ (Γκιμαράες – Μαρσέιγ) δεν κερδίσει η Γκιμαράες, οι Αυστριακοί παίρνουν την πρόκριση.

10ος όμιλος

Η Έστερσουντ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της και στη φάση των ομίλων, καθώς η σουηδική ομάδα είναι στην πρώτη θέση του γκρουπ με εφτά βαθμούς. Η Έστερσουντ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπιλμπάο και μπορεί να εξασφαλίσει απόψε την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κερδίσει στην Ισπανία και παράλληλα να μην κερδίσει η Χέρτα τη Ζόρια στον άλλο αγώνα του ομίλου.

11ος όμιλος

Η Λάτσιο έχει απόψε τη μεγάλη ευκαιρία να «σφραγίσει» την πρόκριση και παράλληλα να πάρει και την πρώτη θέση. Οι «αετοί» της Ρώμης έχουν εννιά πόντους και υποδέχονται τη Νις. Μπορούν να προκριθούν ακόμα και με ισοπαλία, αν στο άλλο ματς μεταξύ Φίτεσε – Βάρεγκεμ δεν υπάρξει νικητής.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως αν η Λάτσιο κερδίσει τη Νις τότε θα είναι σίγουρα πρώτη. Πιθανότητες πρόκρισης από σήμερα έχει και η Νις. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η γαλλική ομάδα να κερδίσει στη Ρώμη και να μην υπάρξει νικητής στη αναμέτρηση Φίτεσε – Βάρεγκεμ.

 

12ος όμιλος

Στον δωδέκατο όμιλο η Ζενίτ έχει τον πρώτο λόγο. Η ρωσική ομάδα έχει εννιά βαθμούς και και αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Ρόζενμποργκ. Η Ζενίτ χρειάζεται απλά μια ισοπαλία για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ