Ποιοι παίρνουν το πρωτάθλημα σε Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία αν αποχωρήσουν οι 12

Ποιοι παίρνουν το πρωτάθλημα σε Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία αν αποχωρήσουν οι 12

Η European Super League έχει φέρει... σεισμό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αλήθεια ποιες ομάδες θα έβγαιναν σήμερα πρωταθλήτριες αν αποχωρούσαν οι 12 από τα πρωταθλήματα Αγγλίας, Ιταλίας και Ισπανίας;

Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα από την Ισπανία. Ίντερ, Μίλαν, Γιουβέντους από την Ιταλία. Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Άρσεναλ από την Αγγλία. Αυτές οι 12 έβαλαν… φωτιά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τη χθεσινή ανακοίνωση για την European Super League.

Έτοιμες να φτιάξουν τη δική τους κλειστή λίγκα, που θα συμπεριλαμβάνει 20 ομάδες, οι οποίες θα αγωνίζονται μεταξύ τους κάθε εβδομάδα. Η αντίδραση της UEFA ήταν άμεση. Τις απείλησε πως θα τις αποκλείσει από κάθε δική της διοργάνωση και πως θα τις αποβάλλει από τα πρωταθλήματα. Στο ίδιο μήκος και οι εγχώριες λίγκες των τριών χωρών. Αντίθετες σε όλο αυτό.

Με τα πρωταθλήματα στην τελική τους ευθεία και με τις περισσότερες από τις 12 ομάδες να είναι αυτή τη στιγμή σε θέσεις που οδηγούν στο Champions League της επόμενης περιόδου, τι θα γινόταν αν αποβάλλονταν άμεσα απ’ αυτά; Ποιες ομάδες θα πανηγύριζαν τον τίτλο, ποιες θα έβγαιναν στο Champions League, ποιες στο Europa League και ποιες στο νεοσύστατο Conference League;

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Premier League

Η Σίτι στην πρώτη θέση και βέβαιη πρωταθλήτρια. Η Γιουνάιτεντ στη δεύτερη και δεδομένη η έξοδός της στο Champions League. Η Τσέλσι στην 5η, η Λίβερπουλ στην 6η, η Τότεναμ στην 7η και η Άρσεναλ στην 9η. Τι θα γινόταν αν όλες αυτές αύριο… δεν υπήρχαν στο πρωτάθλημα;

Τον τίτλο θα τον κατακτούσε η Λέστερ, που μαζί με Γουέστ Χαμ, Έβερτον και Λιντς θα αγωνίζονταν στο Champions League. Η Άστον Βίλα θα ακολουθούσε στην 5η θέση και η Γουλβς στην 6η και θα έμπαιναν στους ομίλους του Europa League, ενώ η Κρίσταλ Πάλας ως 7η θα κέρδιζε μια θέση στα πλέι οφ του Conference League.

La Liga

Ατλέτικο, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα είναι στα ιδρυτικά μέλη του European Super League. Και κατέχουν τις τρεις πρώτες θέσεις αυτή τη στιγμή στη La Liga. Χωρίς αυτές; Η Σεβίλλη με 64 βαθμούς πρώτη και πρωταθλήτρια. Στη 2η, 3η και 4η θέση οι Βιγιαρεάλ, Μπέτις και Σοσιεδάδ αντίστοιχα με συμμετοχή στο Champions League. Europa League ως 5η και 6η η Γρανάδα και η Λεβάντε και στην 7η η Θέλτα.

Serie A

Τι θα γινόταν στην Ιταλία χωρίς Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους, που κατέχουν τις τρεις από τις τέσσερις πρώτες θέσεις; Η Αταλάντα θα πανηγύριζε το πρωτάθλημα με 64 βαθμούς. Νάπολι, Λάτσιο και Ρόμα θα ακολουθούσαν από τη 2η έως την 4η θέση, Σασουόλο και Βερόνα θα κέρδιζαν ευρωπαϊκή έξοδο ως 5η και 6η αντίστοιχα, ενώ η Σαμπντόρια θα ήταν στην 7η θέση και στα play offs του Europa Conference League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ