Ο Τούχελ για την πρώτη «μπλε» κούπα, η Λέστερ για το πρώτο FA Cup

Ο Τούχελ για την πρώτη «μπλε» κούπα, η Λέστερ για το πρώτο FA Cup

Στο «Γούεμπλεϊ» θα είναι στραμμένα τα βλέμματα των Άγγλων φιλάθλων, καθώς Τσέλσι και Λέστερ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τον τίτλο του FA Cup.

Τον πρώτο τους τελικό θα δώσουν σήμερα στο «Γουέμπλεϊ» (19:15, Cosmote Tv) η Τσέλσι και η Λέστερ, καθώς την ερχόμενη Τρίτη οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για ένα παιχνίδι που κατά πάσα πιθανότατα θα κλειδώσει οριστικά την τετράδα της Premier League.

«Μπλε» και «αλεπούδες» διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Λονδίνο στον τελικό του FA Cup. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ θα δώσει τον πρώτο από τους δύο της τελικούς που έχει αυτόν τον μήνα, με τον Γερμανό τεχνικό να επιθυμεί να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο με την Τσέλσι, μέσα σε μόλις πέντε μήνες.

Οι «μπλε» πηγαίνουν στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν (1-0 με τη Σίτι στα ημιτελικά), καθώς την περασμένη ηττήθηκαν από την Άρσεναλ στο μεγάλο ραντεβού του «Γουέμπλεϊ». Τελευταία φορά που η Τσέλσι πανηγύρισε τον τίτλο ήταν το 2018 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ συνολικά έχουν κατακτήσει οχτώ φορές τον αρχαιότερο θεσμό του ποδοσφαίρου.

Η Λέστερ από την άλλη φτάνει στον τελικό για πρώτη φορά μετά από 52 ολόκληρα χρόνια. Οι «αλεπούδες» δεν έχουν κατακτήσει ποτέ στην ιστορία τους το FA Cup, καθώς έχουν ηττηθεί και τις τρεις φορές που έχουν φτάσει στον τελικό.

Η ομάδα του Ρότζερς πέρασε το εμπόδιο της Σαουθάμπτον και κατάφερε να φτάσει στον μεγάλο τελικό, ευελπιστώντας να μεγαλώσει και άλλο, με την άνοδο της τα τελευταία χρόνια να της δίνει βάσιμες ελπίδες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ