Τούχελ – Ρότζερς: Όλη η σεζόν σε 72 ώρες και στη μέση ο Ολυμπιακός

Τούχελ – Ρότζερς: Όλη η σεζόν σε 72 ώρες και στη μέση ο Ολυμπιακός

Δύο τελικούς σε διάστημα 72 ωρών. Και οι δύο με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Τόμας Τούχελ και Μπρένταν Ρότζερς παίζουν σήμερα για την κούπα του FA Cup, πριν παίξουν τα... ρέστα τους την Τρίτη για το εισιτήριο του Champions League, κάτι που ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό και τον Ολυμπιακό...

Αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό του FA Cup μετράνε η Τσέλσι και η Λέστερ, καθώς οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν σήμερα στο «Γουέμπλεϊ» (15/5, 19:15) τα ξίφη τους για την κούπα του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, του FA Cup.

Οι «μπλε» πηγαίνουν στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν (1-0 με τη Σίτι στα ημιτελικά), καθώς την περασμένη ηττήθηκαν από την Άρσεναλ στο μεγάλο ραντεβού του «Γουέμπλεϊ». Τελευταία φορά που η Τσέλσι πανηγύρισε τον τίτλο ήταν το 2018 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ συνολικά έχουν κατακτήσει οχτώ φορές τον αρχαιότερο θεσμό του ποδοσφαίρου.

Η Λέστερ από την άλλη φτάνει στον τελικό για πρώτη φορά μετά από 52 ολόκληρα χρόνια. Οι «αλεπούδες» δεν έχουν κατακτήσει ποτέ στην ιστορία τους το FA Cup και θέλουν να βάλουν «στοπ» στο κακό σερί που έχουν στους τελικούς.

Η ομάδα του Ρότζερς ξεπέρασε το εμπόδιο της Σαουθάμπτον και κατάφερε να φτάσει στον μεγάλο τελικό, ευελπιστώντας να μεγαλώσει και άλλο, με την άνοδο της τα τελευταία χρόνια να της δίνει βάσιμες ελπίδες…

Από την άλλη, η ομάδα του Τόμας Τούχελ θα δώσει τον πρώτο από τους δύο της τελικούς που έχει αυτόν τον μήνα… Ή μήπως τον πρώτο από τους τρεις… Εκτός από το FA Cup, η Τσέλσι και η Λέστερ θα παίξουν τα… ρέστα τους και για το εισιτήριο του επόμενου Champions League την ερχόμενη Τρίτη (18/5) στο «Στάμφορντ Μπριτζ»!

Η ομάδα του Ρότζερς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση με 66 βαθμούς, δύο μόλις πάνω από την 4η Τσέλσι, με τη Λίβερπουλ να καραδοκεί, καθώς η ομάδα του Κλοπ είναι στην 5η θέση με 60 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο.

Ένας «πόλεμος» που ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό και τον Ολυμπιακό, καθώς η πορεία των «μπλε» του Λονδίου στο πρωτάθλημα θα κρίνει και το ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς. ε περίπτωση που η ομάδα του Τόμας Τούχελ καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη τετράδα, τότε ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, αντί για τον πρώτο.

Εάν οι «μπλε» δεν καταφέρουν να κλειδώσουν μία θέση στο επόμενο Champions League μέσω του πρωταθλήματος, τότε οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να περιμένουν τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στις 29 του μηνός, ευελπιστώντας να μην το κατακτήσει η ομάδα του Λονδίνου…

Με λίγα λόγια, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς «θέλει» νικήτρια του ντέρμπι της Τρίτης την Τσέλσι, ώστε οι «μπλε» να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στο επόμενο Champions League μέσω του πρωταθλήματος.

Έτσι, ο αγώνας της Τρίτης για την 37η αγωνιστική μοιάζει σαν ένας τελικός και για τις δύο ομάδες. Τόσο η σεζόν του Τούχελ και της Τσέλσι, όσο και αυτή του Ρότζερς και της Λέστερ θα κριθεί μέσα σε αυτές τις τέσσερις ημέρες… Δύο τελικούς σε σχεδόν 72 ώρες. Δύο παιχνίδια που μπορεί να εκτοξεύσουν τη σεζόν της κάθε ομάδας. Ή και να την γκρεμίσουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ