Η UEFA αλλάζει το ποδόσφαιρο: Έτοιμη να καταργήσει το «εκτός έδρας γκολ»

Η UEFA αλλάζει το ποδόσφαιρο: Έτοιμη να καταργήσει το «εκτός έδρας γκολ»

H UEFA είναι έτοιμη να πάρει μια ιστορική απόφαση, καθώς είναι διατεθειμένη να προχωρήσει άμεσα σε κατάργηση του «εκτός έδρας γκολ»

H UEFA είναι έτοιμη να καταργήσει άμεσα τον κανόνα του «εκτός έδρας γκολ» αλλάζοντας τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τους προηγούμενους μήνες στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία υπήρχαν συζητήσεις για το ενδεχόμενο να καταργηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας που θα αλλάξει το άθλημα όπως το γνωρίζαμε.

Πλέον όλα επιβεβαιώνονται και από ρεπορτάζ των «Times» στο οποίο σημειώνεται πως η απόφαση αναμένεται να ληφθεί την Παρασκευή (28/05) κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στο Πόρτο, λίγες ώρες πριν από τον φετινό τελικό του Champions League ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι.

Από εκεί και πέρα τίποτα δεν θα είναι ίδιο, αφού ο κανονισμός του «εκτός έδρας γκολ» υπάρχει στις διοργανώσεις της UEFA εδώ και 56 χρόνια καθώς εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1965-66 στο Κύπελλο Κυπελλούχων, ενώ οι αλλαγές θα γίνουν άμεσα από την επόμενη σεζόν.

Το άρθρο 20.01 των κανόνων της UEFA, αναφέρει αναφέρει πως: «Αν δύο ομάδες έχουν σημειώσει τον ίδιο αριθμό τερμάτων στη διάρκεια των δύο αγώνων, τότε εκείνη που έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα εκτός έδρας προκρίνεται στην επόμενη φάση».

Τα ξένα δημοσιεύματα μιλούν μάλιστα για συγκεκριμένη απόφαση από την UEFA που έχει ως στόχο τη διεκαγωγή διοργανώσεων όπως το Final 8 που έγινε πέρσι λόγω κορωνοϊού και που είχε απόλυτη επιτυχία. Κάτι τέτοιο φαντάζει το ιδανικό σενάριο στην UEFA, απλά με διπλούς αγώνες και χωρίς εκτός εδρας γκολ για να έχει πιο πολύ ενδιαφέρον ακόμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ