Παναθηναϊκός : Επικυρώνεται η τιμωρία του από την ΟΥΕΦΑ

Παναθηναϊκός : Επικυρώνεται η τιμωρία του από την ΟΥΕΦΑ

Η ποινή που είχε εκδοθεί, τυπικά επικυρώνεται από σήμερα. Λεκές στην ιστορία του συλλόγου.

Η ΟΥΕΦΑ είχε ανακοινώσει στις 2 Φεβρουαρίου την ποινή αποκλεισμού του Παναθηναϊκού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Απλώς έδινε διορία έως την 1η Μαρτίου, μήπως και προκύψουν διακανονισμοί. Αυτό δεν συνέβη, αφού δεν υπάρχει συμφωνία με όλους τους πιστωτές κι έτσι ο Παναθηναϊκός για την επόμενη τριετία τίθεται εκτός Ευρώπης!

Τυπικά στο «τριφύλλι» περιμένουν την επικύρωση της ποινής. Τώρα αν αυτό θα συμβεί σήμερα, αύριο ή την επόμενη εβδομάδα δεν είναι σε θέση να το γνωρίζουν… Αν μη τι άλλο, ένας λεκές στην ιστορία του συλλόγου. Θυμίζουμε ότι το «τριφύλλι» για να εκτίσει την ποινή θα πρέπει να κερδίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Αν δεν τα καταφέρει φέτος, θα πρέπει πάση θυσία να βγει του χρόνου για να μην ξεχάσει τι σημαίνει Ευρώπη. Θα πρέπει, όμως, να διευκρινιστεί κάτι ακόμα.

Στην απόφαση που είχε βγάλει η ΟΥΕΦΑ τονιζόταν ότι ο Παναθηναϊκός αποκλείεται από την Ευρώπη για τις αγωνιστικές περιόδους 2018-19, 2019-20 και 2020-21! Αν ο Παναθηναϊκός δεν μπορέσει να μπει φέτος στην πεντάδα και το πράξει τη νέα περίοδο, έχει δικαίωμα συμμετοχής την περίοδο 2020-21; Οι πληροφορίες λένε «ναι», ωστόσο, κάποιος στην ΠΑΕ οφείλει να το ξεκαθαρίσει και φυσικά να πάρει θέση για το τρομερό πλήγμα που δέχθηκε το πρεστίζ του Παναθηναϊκού.

Στο «τριφύλλι», πάντως, υποστηρίζουν ότι ακόμα και τώρα, έχουν περιθώριο έως τις 31 Μαρτίου (παράλληλα με την κατάθεση φακέλου για τη διαδικασία αδειοδότησης) να διακανονίσουν τις οφειλές τους κι έτσι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ν’ αρθεί η ποινή. Να σημειωθεί, παράλληλα, ότι στον Παναθηναϊκό είχε επιβληθεί και πρόστιμο 200.000 ευρώ, εκ των οποίων θ’ αναστελλόταν μόνο το μισό ποσό, σε περίπτωση επίτευξης διακανονισμών.

Η διοίκηση ουσιαστικά απαξίωσε την Ευρώπη. Αν και πανηγύριζαν ορισμένα στελέχη της ΠΑΕ ότι η ΟΥΕΦΑ στις αρχές Δεκεμβρίου –κατά την ακρόαση των «πρασίνων» στην πειθαρχική επιτροπή- σεβάστηκε τον Παναθηναϊκό και του έδωσε παράταση σχεδόν 2,5 μηνών, εντούτοις δεν έκαναν τίποτα για να αποφευχθεί η ντροπή. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, εξακολουθούν να είναι σε δικαστική διαμάχη με τους Βέμερ, Λέτο, Εσιέν, Τοτσέ (θα βρεθεί λύση σίγουρα με τους τρεις τελευταίους), ενώ υπάρχει ανοιχτό μέτωπο με τους Κουτρουμπή, Πέτριτς, Μπούρμπο που περιμένουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Σε ό,τι αφορά τους Τελάντερ, Ταυλαρίδη, τις προσεχείς μέρες θα κλείσει και τυπικά το θέμα. Στη ΦΙΦΑ, όμως, έχουν προσφύγει Κιέβο Βερόνα, Αμβούργο, Σαμπά, Ιβανόφ και δεν διαφαίνεται λύση μέχρι στιγμής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ