CAF: Η Αφρική φτιάχνει δική της… Super League

CAF: Η Αφρική φτιάχνει δική της… Super League

Μετά την αποτυχία της European Super League στην Ευρώπη, η Αφρική αποφάσισε να υιοθετήσει το πρότζεκτ για τις δικές τις ομάδες.

Την δημιουργία μίας… African Super League, έχει στα σκαριά η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της ηπείρου, σύμφωνα με τον νέο της πρόεδρο, Πατρίς Μοτσέπε.

Μπορεί το πρότζεκτ της κλειστής λίγκας να απέτυχε στην Ευρώπη, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της CAF πιστεύει πως το εγχείρημα έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει στην Αφρική.

«Αξιολογούμε τις παραμέτρους και βρισκόμαστε σε συζητήσεις, προκειμένου να δημιουργήσουμε μία ευεργετική και ευρέως υποστηριζόμενη αφρικανική Super League. Παρακολουθήσαμε τις προσπάθειες των ευρωπαϊκών συλλόγων για δημιουργία μίας κλειστής λίγκας και είμαστε έτοιμοι να μάθουμε από τα λάθη τους», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.

Μάλιστα, ο σκοπός της συνομοσπονδίας να φέρει την ανάπτυξη στο αφρικανικό ποδόσφαιρο, μέσω του συγκεκριμένου τουρνουά, φαίνεται πως έχει τις ευλογίες και του Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της FIFA ήταν ο πρώτος που έθεσε την συγκεκριμένη ιδέα, προτείνοντας -το 2019- ένα τουρνουά με 20 μόνιμα μέλη- κλαμπ μαζί με άλλους συλλόγους που θα προκρίνονται μέσω περιφερειακών αγώνων. Ο ίδιος μάλιστα πιστεύει ότι η αφρικανική Super League θα έχει τη δυνατότητα να αποφέρει έσοδα 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε έναν πενταετή κύκλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ