Ολυμπιακός – Βόλφσμπεργκερ 1-0: Με το… δεξί ο Ολυμπιακός (vids)

Ολυμπιακός – Βόλφσμπεργκερ 1-0: Με το… δεξί ο Ολυμπιακός (vids)

Οι Ερυθρόλευκοι στο πρώτο τους φιλικό επί αυστριακού εδάφους επικράτησαν με 1-0 της Βόλφσμπεργκερ, με τον Χασάν να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Πρώτο δείγμα θετικό για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι στο πρώτο τους φιλικό επί αυστριακού εδάφους επικράτησαν της Βόλφσμπεργκερ με 1-0.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Αχμέντ Χασάν στο 61’, με τον Αιγύπτιο να ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο τη νέα αγωνιστική σεζόν. Ο Αφρικανός μπήκε στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και λίγα λεπτά αργότερα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των αυστριακών, μετά το γύρισμα του Ματιέ Βαλμπουενά. Στο ματς με την Βόλφσμπεργκερ, που τερμάτισε πέρσι στην πέμπτη θέση του αυστριακού πρωταθλήματος, αγωνίστηκε ως βασικός ο Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος στο 37’ έφτασε μια… ανάσα από το γκολ, ενώ στο 41’ είχε δοκάρι. Ντεμπούτο με τα χρώματα του Ολυμπιακού έκανε και ο Αλγκασίμ Μπα, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Το παιχνίδι, ωστόσο, σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη στο πρώτο ημίχρονο. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός στα μέσα του πρώτου μέρους ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι και στο 26’ έγινε αναγκαστική αλλαγή. Ο 28χρονος αναμένεται να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς στο σημερινό ματς πραγματοποίησε πολλές αλλαγές, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά δύο διαφορετικές 11άδες.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης

Η 11άδα του Ολυμπιακού

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-4-2, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Αβραάμ και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Στο δεξί άκρο ήταν ο Βρουσάι και στο αριστερό ο Ανδρούτσος. Οι Τιάγκο Σίλβα και Πέπε ήταν οι δύο χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς και Φορτούνη στα δύο άκρα. Δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στην επίθεση ο Πορτογάλος επέλεξε ως δίδυμο τους Τικίνιο και Ελ Αραμπί.

Πρόβλημα με Φορτούνη

Μετά τα πρώτα αναγνωστικά λεπτά οι παίκτες του Ολυμπιακού άρχισαν να βρίσκουν σιγά σιγά τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Στο 6’ μάλιστα οι Πειραιώτες απείλησαν για πρώτη φορά με τον Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ανέβηκε από αριστερά, βρήκε χώρο, σούταρε δυνατά, αλλά ο τερματοφύλακας της Βόλφσμπεργκερ μπλόκαρε.

Στο 17’ οι Αυστριακοί απάντησαν στην ευκαιρία του Φορτούνη με τον Βέρνιτζνιγκ. Ο άσος της Βόλφσμπεργκερ βρέθηκε στην καρδιά της «ερυθρόλευκης» άμυνας, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Μετά το 20άλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στο 26’ ο Κώστας Φορτούνης ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό του πόδι και ο Μαρτίνς αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή προσώπου, αλλά και πλάνου. Ο νεαρός Αποστολόπουλος πήρε τη θέση του Φορτούνη και πέρασε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ανδρούτσο να πηγαίνει στο δεξί. Ο Βρουσάι μετατέθηκε στη θέση του αριστερού εξτρέμ, ενώ στα δεξιά παρέμεινε ο Ραντζέλοβιτς. Στο 31’ ο Πορτογάλος έκανε δεύτερη αλλαγή, αυτή τη φορά τερματοφύλακα, με τον Καραργύρη να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Τζολάκη.

Δοκάρι ο Τικίνιο

Οσο περνούσε η ώρα, ο Ολυμπιακός ανέβαζε ακόμα περισσότερο την απόδοσή του. Στο 37’ μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με τον Τικίνιο και έφτασαν μια… ανάσα από το 1-0. Ο Αποστολόπουλος έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Βραζιλιάνος στόπαρε ωραία, σούταρε με το δεξί, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Τικίνιο είχε δοκάρι. Ο Τιάγκο Σίλβα εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από δεξιά, ο Βραζιλιανός πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κόφλερ. Η «στρογγυλή θεά» δεν έκανε το χατίρι του Λατινοαμερικάνου φορ.

Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στην Βόλφσμπεργκερ. Ο Ντιενγκ σούταρε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Καραργύρη.

Αλλαγές και γκολ!

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε 10 αλλαγές. Μόνο ο Καραργύρης έμεινε στο χορτάρι, με τους Λαλά, Σεμέδο, Καλογερόπουλο, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Βαλμπουενά, Μασούρα και Χασάν να μπαίνουν στο παιχνίδι. Μαζί με τις αλλαγές προσώπων, ο Πορτογάλος άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3.

Ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 55’ ο Καμαρά σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Εξι λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Αχμέντ Χασάν.

Ο Βαλμπουενά έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Αιγύπτιος επιθετικός σαν σε… προπόνηση, τελείωσε τη φάση και πέτυχε το πρώτο γκολ των Πειραιωτών στη νέα σεζόν.

Κυριάρχησε και έκανε ευκαιρίες

Μετά το τέρμα του Χασάν, οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν τους Αυστριακούς στα καρέ τους και «σφυροκόπησαν» τον Κόφλερ. Στο 63’ ο Αφρικανός φορ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακα της Βόλφσμπεργκερ μπλόκαρε.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Εμβιλά σούταρε με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε το φαλτσαριστό σουτ του Καμαρά στο 68’, αλλά και το αντίστοιχο του Μασούρα στο 71’. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός στο 73ο λεπτό  απείλησε ξανά, μετά την ωραία πάσα του Λαλά, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Στο 82’ ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, αλλά ο Κόφλερ ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει νικητή τον Ολυμπιακό με 1-0.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης (31′ Καραργύρης – 60′ Κρίστινσον), Φορτούνης (27′ λ.τρ. Αποστολόπουλος – 46′ Ρέαμπτσιουκ), Τιάγκο (46′ Εμβιλά), Αβραάμ (46′ Σεμέδο), Ανδρούτσος (46′ Λαλά), Σωκράτης (46′ Αποστολόπουλος), Βρουσάι (46′ Εμβιλά), Πέπε (46′ Καμαρά), Ραντζέλοβιτς (46′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (46′ Βαλμπουενά), Τικίνιο (46′ Χασάν).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ