Ατρόμητος: Τα στατιστικά του πρωτοπόρου

Ατρόμητος: Τα στατιστικά του πρωτοπόρου

Ο Ατρόμητος «πετάει» στη Super League με αριθμούς που «ζαλίζουν» (και) την Ευρώπη

Ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο για την 10η της Super League και φιλοδοξεί να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας διευρύνοντας παράλληλα, ακόμη περισσότερο, τα «τρελά» στατιστικά του.

Οι Περιστεριώτες πραγματοποιούν μία ξέφρενη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας μαζέψει μέχρι στιγμής 19 βαθμούς (5 νίκες και 4 ισοπαλίες).

Το «to10.gr» σας παρουσιάζει τα στατιστικά των πρωτοπόρων που έχουν βγάλει… μάτια

Πάνω από μισό χρόνο αήττητος

Το «Αστέρι» έχει να χάσει στο ελληνικό πρωτάθλημα από τις 23 Απριλίου του 2017, σε έναν αγώνα για το περσινό πρωτάθλημα της Super League κόντρα στον Παναθηναϊκό (1-0). Έτσι οι Περιστεριώτες μετράνε 195 μέρες χωρίς να έχουν φύγει με άδεια χέρια από το γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι έχει να ηττηθεί εντός έδρας, από τις 5 Απριλίου και συγκεκριμένα από το ματς με τον ΠΑΟΚ (0-2).

Το «τρελό» σε αυτό το στατιστικό είναι ότι στους πρωτοπόρους των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, μόνο η Μάντσεστερ Σίτι έχει μεγαλύτερο σερί από την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι. Συγκεκριμένα, οι «πολίτες», έχουν να ηττηθούν στην Premier League από τις 5 Απριλίου, όταν και έχασαν από την Τσέλσι (2-0).

Μόνο η Σίτι μεγαλύτερο σερί νικών

Επιπλέον η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στερεί την πρωτιά στον Ατρόμητο στο συγκεκριμένο στατιστικό. Οι «πολίτες» μετράνε ένα σερί 8 νικών, ενώ οι Περιστεριώτες έχουν πάρει το τρίποντο σε 5 συνεχόμενα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα.

Η «ατσάλινη» άμυνα

Ο βασικός λόγος που οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας είναι η εκπληκτική αμυντική τους λειτουργία.

Η ομάδα των Δυτικών προαστίων έχει δεχθεί μόλις 3 γκολ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα (μαζί με τον ΠΑΟΚ) και όπως θα διαπιστώσει κανείς ρίχνοντας μία ματιά στους πρωτοπόρους των κορυφαίων πρωταθλημάτων, καμία ομάδα δεν έχει δεχθεί τόσο μικρό αριθμό τερμάτων παρά μόνο η… Μπαρτσελόνα!

Ωστόσο το «Αστέρι», έχει κρατήσει για μεγαλύτερο σερί αγώνων ανέπαφη την εστία του από τους Καταλανούς μετρώντας 7 συνεχόμενες αγωνιστικές στο ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς γκολ, την ώρα που οι «μπλαουγκράνα» έχουν για 4 σερί ματς ανέπαφη την εστία τους. Τελευταία φορά που οι Περιστεριώτες δέχθηκαν γκολ ήταν στις 26 Αυγούστου, στο 2-2 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Σε αυτό το επίτευγμα κομβικό ρόλο, πέραν των άλλων, έχει παίξει ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου, ο Ανδρέας Γιαννιώτης, που δεν έχει δεχθεί γκολ για 662 αγωνιστικά λεπτά (7 σερί ματς).

Ο Νταμίρ Κάναντι χρησιμοποίησε τον Νίκολα Μίρκοβιτς στα πρώτα δύο ματς της ομάδας του στο πρωτάθλημα, κόντρα σε Απόλλωνα και Παναιτωλικό και έπειτα γάντια βασικού έδωσε στον Έλληνα πορτιέρο, ο οποίος δεν έχει δεχθεί γκολ ακόμα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Παραγωγικός στην επίθεση

Μπορεί η άμυνα να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο… ευθύνης για την απίθανη πορεία του Ατρόμητου, ωστόσο και στην επίθεση έχει πολύ καλά στατιστικά.

Μέχρι στιγμής έχει πετύχει 11 γκολ και είναι 4ος στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού τον περνάνε Ολυμπιακός (14), ΠΑΟΚ (12), ΑΕΚ (12) και Πανιώνιος (13).

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός αφού έχει 1 γκολ ανά 8,1 τελικές προσπάθειες και έτσι είναι η 3η ομάδα στο πρωτάθλημα στον συγκεκριμένο τομέα με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτιά καθώς στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα ανά 6,4 τελικές.

Τέλος, είναι 5ος στη Super League σε τελικές προσπάθειες (89), ένα νούμερο που δείχνει ότι η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι δεν είναι μόνο άρτια στον αμυντικό τομέα αλλά και πολύ δημιουργική στην επίθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ