Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που… ντύθηκαν Εμίρηδες (pics)

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που… ντύθηκαν Εμίρηδες (pics)

Με αφορμή τις μεταγραφές των Παναγιώτη Ταχτσίδη και Κυριάκου Παπαδόπουλου στην Αλ-Φαϊχά, to10.gr σας παρουσιάζει τους Ελληνες ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στην Σαουδική Αραβία.

Αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια έχουν αποφασίσει να αφήσουν την Γηραιά Ήπειρο και να αναζητήσουν την ποδοσφαιρική τους τύχη στην Μέση Ανατολή και πιο συγκεκριμένα στην Σαουδική Αραβία.

Μπορεί, να μην είναι το καλύτερο πρωτάθλημα που θα μπορούσε να αγωνιστεί ένας ποδοσφαιριστής, ωστόσο, το οικονομικό δέλεαρ είναι μεγάλο και κανένας αθλητής δεν μένει ασυγκίνητος.Τα τελευταία έξι χρόνια το δρόμο για την Μέση Ανατολή έχουν πάρει αρκετοί Ελληνες ποδοσφαιριστές.

Οπως οι Γιάννης Φετφατζίδης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιώργος Σαμαράς και Σάββας Γκέντσογλου, αλλά τα δύο νέα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα της Αλ Φαϊχά: Παναγιώτης Ταχτσίδης και Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Ο πρώτος, που πήρε την απόφαση να αλλάξει ποδοσφαιρική Ήπειρο ήταν Γιώργος Σαμαράς. Ο Έλληνας επιθετικός μέχρι το Γενάρη του 2015 αγωνιζόταν στην Αγγλία και την Γουέστ Μπρομ. Η ομάδα του συμφώνησε να το παραχωρήσει δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν στην ΑΛ Χιλάλαου με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Αξίζει να σημειωθεί, πως από τις πρώτες κιόλας μέρες της παραμονής εκεί έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο της ομάδας. Βέβαια, η παραμονή του στην Σαουδική Αραβία έληξε άδοξα, καθώς μετά την λήξη της σεζόν αποχώρησε, χωρίς να ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς που υπήρχε, ενώ πραγματοποίησε μόνο πέντε εμφανίσεις σε αυτό το διάστημα.

Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ο Γιάννης Φετατζίδης πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει την Τζένοα, να κάνει στροφή στην καριέρα του και να δοκιμάσει την τύχη του στην Αλ Αχλί στην Σαουδική Αραβία. Η Αλ Αχλί του προσέφερε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες απολαβές που άγγιζαν το 1,5 εκατ. ευρώ.  Στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε εκεί ο Έλληνας μέσος πραγματοποίησε συνολικά 67 συμμετοχές πετυχαίνοντας μάλιστα και 15 γκολ.

Στην μεταγραφική περίοδο του 2017, άλλος ένας Έλληνας έγινε Σαουδάραβας. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Τζιόλη, ο οποίος πήγε στην Αλ Φαϊχά λαμβάνοντας ένα «ηγεμονικό» συμβόλαιο της τάξεως των 1,4 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια.

 

Τα δύο χρόνια που παρέμεινε στην ομάδα πραγματοποίησε 55 συμμετοχές και πέτυχε 3 τέρματα. Το καλοκαίρι του 2019 ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του και αποχώρησε. Φεύγοντας την αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση στο twitter λέγοντας: «Δύο χρόνια γεμάτα εμπειρίες έφτασαν στο τέλος τους. Ευχαριστώ και καλή τύχη Αλ Φαϊχα».

Επόμενος που πήρε την μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στην Σαουδική Αραβία ήταν ο Σάββας Γκέντζογλου. Το χειμώνα του 2020 άφησε πίσω του την Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ για λογαριασμό της Αλ Αντλάχ. Οι Σαουδάραβες του προσέφεραν 1,1 εκατ. ευρώ για συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου. Ο Έλληνας μέσος με την Αλ Αντλάχ αγωνίστηκε 13 φορές στο και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μόνο μια φορά. Μετά την λήξη του της συνεργασίας του επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα και υπέγραψε με την ομάδα της Λαμίας μέχρι το 2023.

Φέτος η Αλ Φαϊχά φτιάχνει ελληνική παροικία στην Σαουδική Αραβία, καθώς μετά τον Παναγιώτη Ταχτσίδη υπέγραψε και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και γίνεται και αυτός κάτοικος Σαουδικής Αραβίας. Μάλιστα ο Ταχτσίδης είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί σε σύλλογο εκτός Ευρώπης. Το συμβόλαιο του θα έχει διάρκεια ένα χρόνο με τις απολαβές του να αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη ο Κυριάκος Παπαδόπουλος υπέγραψε συμβόλαιο για 2 χρόνια. Στην μεταγραφή αυτή βοήθησαν οι πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ την περασμένη σεζόν. Η Αλ Φαϊχά ήθελε να θωρακίσει τα μετόπισθεν και στο πρόσωπο του Κυριάκου Παπαδόπουλου βρήκε το κατάλληλο παίκτη για την συγκεκριμένη θέση. Έτσι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Ταχτσίδης γίνονται ο πέμπτος και ο έκτος Έλληνας παίκτης αντίστοιχα που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ