Πειθαρχική διαδικασία κατά της FA από UEFA

Πειθαρχική διαδικασία κατά της FA από UEFA

Η UEFA άνοιξε πειθαρχική διαδικασία κατά της FA για τη συμπεριφορά των οπαδών κατά τη διάρκεια του Euro 2020.

Η UEFA άνοιξε πειθαρχική διαδικασία εναντίον της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για τη συμπεριφορά των οπαδών της Εθνικής στη διάρκεια του Euro 2020 τον περασμένο μήνα, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα (2/08).

Ο τελικός του τουρνουά, στον οποίο η Ιταλία ήταν μεγάλη νικήτρια στα πέναλτι, «σημαδεύτηκε» από συμπλοκές οπαδών και αξιωματούχων μέσα και γύρω από το Γουέμπλεϊ, με αρκετούς χωρίς εισιτήριο φιλάθλους να παραβιάζουν τις ζώνες ασφαλείας.

Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα δύο ημέρες μετά τον τελικό, με την FA να «κατηγορείται» σε… τέσσερα μέτωπα, για εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, για ρίψη αντικειμένων, αναστάτωση που προκλήθηκε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και το άναμμα καπνογόνων.

Η Αγγλική Ομοσπονδία τιμωρήθηκε επίσης με πρόστιμο 30.000 ευρώ, για προβλήματα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι όταν κάποιος προσπάθησε να «τυφλώσει» με λέιζερ τον γκολκίπερ της Δανίας, Κάσπερ Σμάιχελ, στον ημιτελικό επίσης στο Γουέμπλεϊ.

«Μετά από έρευνα που διεξήχθη από έναν επιθεωρητή της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA … έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για πιθανή παραβίαση του άρθρου 16 παράγραφος, του πειθαρχικού κανονισμού της UEFA για έλλειψη τάξης ή πειθαρχίας από τους υποστηρικτές της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UEFA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ