Η Λέστερ σόκαρε Σίτι και Γκουαρντιόλα και το σήκωσε (1-0)

Η Λέστερ σόκαρε Σίτι και Γκουαρντιόλα και το σήκωσε (1-0)

Με εύστοχο πέναλτι του Κελέτσι Ιεανάτσο, η Λέστερ επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι και κατέκτησε το 2o Community Shield της ιστορίας της

Tον περασμένο Μαϊό η Λέστερ έκανε την έκπληξη κόντρα στην Τσέλσι και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας. Λίγους μήνες αργότερα, επανέλαβε τον άθλο. Αυτήν την φορά κόντρα στην Πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Η ομάδα του Ρότζερς με εύστοχο πέναλτι του Κελέτσι Ιεανάτσο, επικράτησε με 1-0 των Πολιτών και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην Αγγλία. Συνολικά, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που οι Αλεπούδες κατακτούν το Community Shield.

Από την άλλη, αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός που ήτταται ο Πεπ Γκουαρντιόλα, μετά από τον χαμένεο τελικό του Champions League.Ο Καταλανός τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής στο νέο απόκτημα της ομάδας του, Τζακ Γκρίλις, με τον Αγγλο μεσοεπιθετικό να έχει καλή παρουσία στα σχεδόν 25 λεπτά που αγωνίστηκε.

Αν και πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αρκετά καλός. Οι δυο ομάδες είχαν καλό ρυθμό. Γκουντογκάν και Βάρντι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά Σμάιχελ και Στέφεν φώναξαν «παρών».

Στο δεύτερο μέρος, η Σίτι είχε την κατοχή της μπάλας, με την Λέστερ να παραμένει στο δικό της μισό. Οι Πολίτες θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί, όταν ο Μαχρέζ βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά ο Αλγερινός δεν μπόρεσε να σκοράρει. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, και φτάσαμε μοιραία στην φάση του 88ου λεπτού.

Ο Ιεανάτσο, κλέβει την μπάλα από τον Ακε, με τον Ολλανδό αμυντικό να υποπίπτει σε πέναλτι. Εκεί ο επιθετικός των Αλεπούδων δεν λάθεψε, έκανε το 1-0 και έδωσε τον τίτλο στην ομάδα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ