Τσέλσι – Βιγιαρεάλ – Σούπερ Καπ με φόντο τον πρώτο τίτλο της σεζόν!

Τσέλσι – Βιγιαρεάλ – Σούπερ Καπ με φόντο τον πρώτο τίτλο της σεζόν!

Η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Τετάρτης (11/8, 22.00, MEGA) τη Βιγιαρεάλ για το Σούπερ Καπ, με τον πρώτο τίτλο της σεζόν να βρίσκει κάτοχο, πριν την επίσημη έναρξη των πρωταθλημάτων.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι κοντράρεται το βράδυ της Τετάρτης (11/8, 22:00, MEGA) με την κάτοχο του Europa League, Βιγιαρεάλ, στο Γουινσον Παρκ στο Μπέλφαστ, για το Σούπερ Καπ, και το πρώτο τρόπαιο της σεζόν να δίνεται πρόωρα, καθώς οι επίσημες υποχρεώσεις στα πρωταθλήματα των ομάδων δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

London calling Τούχελ

Η Τσέλσι, προέρχεται από μία ονειρική πορεία στο Champions League, κατακτώντας εν τέλει και το βαρύτιμο τρόπαιο, και ευελπιστεί στην φετινή σεζόν για επανάληψη του περσινού επιτεύγματος, αλλά τον βασικό στόχο της, την Premier League. Η λονδρέζικη ομάδα ξεκίνησε στους ομίλους με αντιπάλους τις Σεβίλλη, Κρασνοντάρ και Ρεν, και στις οποίες αποκόμισε 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, κατακτώντας την πρώτη θέση του ομίλου σε συνολικά 6 αγώνες.

Στην φάση των «16» η Τσέλσι αντιμετώπισε την Ατλέτικο Μαδρίτης με την οποία έκανε το 2/2, κερδίζοντας την 1-0 και 2-0 στον επαναλήπτικό. Στο μεταξύ η αγγλική ομάδα, βρισκόταν σε αναβρασμό έπειτα και από την απόλυση του Φρανκ Λάμπαρντ, με τον Τόμας Τούχελ να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας και να την οδηγεί στην κατάκτηση του τροπαίου.

Η ομάδα υπό την ηγεσία του Γερμανού προπονητή, κατάφερε με την βοήθεια του εκτός έδρας γκολ να περάσει και το εμπόδιο της Πόρτο στα προημιτελικά, και να βρεθεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, σημειώνοντας ένα ακόμη θαύμα στην εκπλητική πορεία της. Στον τελικό του Champions League αναμετρήθηκε με την Μάντσεστερ Σίτι, την οποία κέρδισε με 1-0 και κατέκτησε τον τίτλο.

Τα κίτρινα υποβρύχια της Ευρώπης

Από την άλλη πλευρά, η Βιγιαρεάλ, κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Europa League στο Γκντανσκ της Πολωνίας, και έγραψε το όνομα της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του θεσμού. Η πορεία της στο Γιουρόπα δεν έμεινε και τόσο ξεκάθαρα στην μνήμη των αντιπάλων της, ωστόσο αυτοί που δεν θα ξεχάσουν την ισπανική ομάδα είναι οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάινεντ, και δη ο Νταβίντ Ντε Χέα.

Η Βιγιαρεάλ βρέθηκε εξαρχής στους ομίλους του Europa League με αντιπάλους τις Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σίβασπορ και Καραμπάχ. Στον όμιλο Θ’ η Βιγιαρεάλ πέρασε πανηγυρικά με 5 νίκες και μία ισοπαλία. Στην φάση των 32 και των 16, των νοκ άουτ αγώνων, απέκλεισε τις Σάλσμπουργκ και Ντιναμό Κιέβου και φτάνοντας στα προημιτελικά, να αποτελειώνει άλλη μία Ντιναμό, αυτή τη φορά από το Ζάγκρεμπ.

Στα ημιτελικά, βρέθηκε να κοντράρεται με την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League, Άρσεναλ, την οποία νίκησε με 2-1.

Στον τελικό του Γκντανσκ με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκανε την έκπληξη κερδίζοντας στα πέναλτι τους κόκκινους διαβόλους και κατακτώντας το τρόπαιο. Ο τελικός εξελίχθηκε σε μάχη τερματοφυλάκων καθώς μοιραίος για λογαριασμό των μπέμπηδων στάθηκε ο Νταβίντ ντε Χεα, ο οποίος αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, δίνοντας την Βιγιαρεάλ την ευκαιρία να πανηγυρίσει έξαλλα την κατάκτηση του Europa League.

Στο σημερινό ματς, από άποψη δυναμικής, η ομάδα του Τούχελ θα κατέβει στο γήπεδο με όσους βρίσκονται σε καλή κατάσταση ωστόσο δεν θα υπολογίσει στους παίκτες που επέστρεψαν πρόσφατα από τις διακοπές τους λόγω του Euro. Η Βιγιαρεάλ βρίσκεται σε μία σχετικά καλή κατάσταση και προσδοκά ένα ακόμη θαύμα, ωστόσο η Τσέλσι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της για την φετινή σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ