Μόνο τρεις φορές ο τελικός Σούπερ Καπ πήγε στα πέναλτι, και στις τρεις έπαιζε η Τσέλσι (vids)

Μόνο τρεις φορές ο τελικός Σούπερ Καπ πήγε στα πέναλτι, και στις τρεις έπαιζε η Τσέλσι (vids)

Τη δική της ιστορία έχει γράψει η Τσέλσι στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ αφού όσες φορές ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι, οι Λονδρέζοι ήταν εκεί.

Η Τσέλσι είναι η υπερ-πρωταθλήτρια Ευρώπης καθώς μετά το Champions League, κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στην κάτοχο του Europa League Βιγιαρεάλ επικρατώντας στα πέναλτι και έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέπα.

Η χθεσινή αναμέτρηση ήταν μόλις η τρίτη στην ιστορία του Σούπερ Καπ που οδηγήθηκε στα πέναλτι, ανάμεσα σε 47 τελικούς που διεξήχθησαν από το 1973. Το παράδοξο της υπόθεσης ήταν ότι η Τσέλσι είχε αγωνιστεί και στους τρεις αυτούς τελικούς που κρίθηκαν στη ρώσικη ρουλέτα.

Η αρχή έγινε το 2013 όταν ως κάτοχος του Europa League αντιμετώπισε την αντίστοιχη του Champions League Μπάγερν Μονάχου από την οποία «λύγισε» με 5-4 έπειτα από το ισόπαλο 2-2 (Ριμπερί 47′, Μαρτίνεθ 120+1′ – Τόρες 8′, Αζάρ 93′).

 

Το 2019, οι «Μπλε» έδωσαν ξανά το παρόν στο ραντεβού των πρωταθλητών Ευρώπης αλλά ούτε τότε κατάφεραν να πάρουν το τρόπαιο, χάνοντας με τον ίδιο τρόπο από τη Λίβερπουλ και με το ίδο ακριβώς σκορ όπως πριν από 6 χρόνια, με 5-4 πέναλτι και 2-2 σκορ κανονικής περιόδου και παράτασης (Μανέ 48′, 95′ – Ζιρού 36′, Ζορζίνιο 101′ πεν.).

 

Φέτος, έμμελε να είναι η τρίτη και φαρμακερή για τη λονδρέζικη ομάδα η οποία παρά το ισάπαλο 1-1 (Ζίγιες 27′ – Ζεράρ Μορένο 73′), έκαμψε την αντίσταση της Βιγιαρεάλ και όντας κάτοχος του Champions League, έφτασε και στην κατάκτηση του δεύτερου Σούπερ Καπ της ιστορίας της μετά από εκείνο του 1998 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ