Τι κάνει ο Σαβιόλα στην Ελλάδα; (pics)

Τι κάνει ο Σαβιόλα στην Ελλάδα; (pics)

Ο σπουδαίος Αργεντινός, που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2013-2014, επέστρεψε στην Ελλάδα!

Ο Χαβιέ Σαβιόλα μπορεί να έχει φύγει από την Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2014, όταν μετακόμισε από τον Ολυμπιακό στην Βερόνα, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσει την ομάδα του μεγάλου λιμανιού και έζησε φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Αργεντινός, ο οποίος είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, έπαιξε για μια χρονιά στον πειραϊκό σύλλογο, καταγράφοντας συνολικά 35 συμμετοχές, με απολογισμό 14 γκολ και 4 ασίστ.

Παρά το γεγονός ότι έμεινε μόνο για ένα χρόνο στο μεγάλο λιμάνι, ο Σαβιόλα δέθηκε με τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του, με τους ανθρώπους και τον κόσμο του «ερυθρόλευκου» συλλόγου να έχουν πολύ καλές αναμνήσεις από το πέρασμα του βραχύσωμου Αργεντινού.

Τα αισθήματα μάλιστα είναι αμοιβαία, με τον Χαβιέρ Σαβιόλα να έχει στην καρδιά του τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του. Μια ιδιαίτερη σχέση, με τον ίδιο να μιλάει πάντα με τα καλύτερα λόγια για τους Πειραιώτες, με τους οποίους κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (2014).

Ο Λατινοαμερικάνος, ο οποίος είναι πλέον 39 ετών, έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση από το 2016, με την Ρίβερ Πλέιτ να είναι ο τελευταίος σταθμός της πλούσιας καριέρας του. Μια καριέρα στην οποία αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και φυσικά στην εθνική ομάδα της Αργεντινής. Σε συλλογικό επίπεδο είχε 537 συμμετοχές, με 181 γκολ και 82 ασίστ, ενώ με το εθνόσημο είχε 40 συμμετοχές με 11 γκολ.

Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Σαβιόλα εγκαταστάθηκε στην Ανδόρρα και έγινε βοηθός προπονητή στην ομάδα Ορντίνο. Παράλληλα, άρχισε να ασχολείται με το futsal, με τον βραχύσωμο Αργεντινό να γίνεται μέλος της ομάδας Ενκάμπ. Πέρσι, μάλιστα, η ομάδα του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα και φέτος είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League.

Η Ενκάμπ μάλιστα κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τον ΑΣΕ Δούκα και η ομάδα της Ανδόρρας ήρθε στην Ελλάδα για να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους της διοργάνωσης. Μαζί με την ομάδα ήρθε στη χώρα μας φυσικά και ο Χαβιέρ Σαβιόλα. Ο Αργεντινός θυμήθηκε τα χρόνια που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό και δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί το «Γ. Καραϊσκάκης», όπου μεγαλούργησε τη σεζόν 2013-2014. Μια επίσκεψη που τον χαροποίησε ιδιαίτερα, με τον Σαβιόλα να ανεβάζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram τις σχετικές φωτογραφίες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα σε ένα γήπεδο, στο οποίο είχα ζήσει πολύ ωραίες στιγμές. Ο κόσμος μου είχε συμπεριφερθεί με τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε στο μήνυμά του ο Λατινοαμερικάνος.

Ο Χαβιέ Σαβιόλα βρέθηκε ξανά στο γήπεδο, στο οποίο είχε αποθεωθεί πολλές φορές από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Το ταξίδι του στην Ελλάδα, πάντως, δεν σημαδεύτηκε από επιτυχία, αφού η Ενκάμπ δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση, με την ομάδα του Αργεντινού να τερματίζει στην τρίτη θέση του ομίλου, πίσω από Λιντζ και Δούκα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ