Ζάετς: «Οι Έλληνες έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα του ευρωπαϊκού αποκλεισμού»

Ζάετς: «Οι Έλληνες έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα του ευρωπαϊκού αποκλεισμού»

Ο παλιός άσος και τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού μίλησε σε κροατική ιστοσελίδα για τα τελευταία θλιβερά γεγονότα. Τι είπαν Πέτριτς και Πλετίκοσα για Σαββίδη.

Ο πρώην μέσος και τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Βέλιμιρ Ζάετς μίλησε σε κροατική ιστοσελίδα για τα όσα έγιναν στην Τούμπα και υποστηρίζει πως υπάρχει συμφωνία για Grexit. Τι λένε οι Κροάτες και πως προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για όφελος των δικών τους ομάδων τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες.

«Αν η ΟΥΕΦΑ διώξει τους Έλληνες από τις διοργανώσεις τότε θα πάρουμε μιαν ακόμα θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς έτσι προκύπτει από την βαθμολογία που υπάρχει αυτή την στιγμή. Τα δικαστήρια, απειλές, επεισόδια κυριαρχούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Η κυβέρνηση αποφάσισε την διακοπή του πρωταθλήματος επ’ αόριστον και η UEFA σκέφτεται σοβαρά να αποβάλει τις ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Χάος. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα κι αυτό όχι μόνο σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο. Ο Βέλιμιρ Ζάετς ζει στην Αθήνα και είναι ένας θρύλος για τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φυσικά δεν υπάρχει λόγος να χαιρόμαστε με το οποιοδήποτε ατύχημα ή συμβάν, αλλά αν η UEFA αποβάλει τους Έλληνες τότε η Κροατία θα κερδίσει μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ» αναφέρει χαρακτηριστικά η κροατική ιστοσελίδα 24sata.hr, φιλοξενώντας δηλώσεις του πρώην άσου των πράσινων.

«Υπήρχε εδώ και καιρό η αίσθηση πως το πρωτάθλημα θα διακοπεί. Είναι άλλωστε η τρίτη φορά που διακόπτεται το τελευταίο διάστημα αλλά νομίζω ότι αυτή την φορά η UEFA και η FIFA θα πάρουν αυστηρές αποφάσεις. Πήγα πέρυσι σε ένα παιχνίδι εναντίον της Ξάνθης και αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια. Αυτό που γίνεται δεν είναι λογικό. Δεν είναι λογικό να υπάρχει τόσο πολύ μίσος. Και στην εποχή μου η αντιπαλότητα ήταν μεγάλη αλλά δε συνέβαιναν αυτά που συμβαίνουν την σημερινή εποχή. Πιστόλια στο γήπεδο, απειλές θανάτου. Τότε οι οπαδοί των ομάδων πήγαιναν μαζί στο γήπεδο, κάθονταν δίπλα – δίπλα στις εξέδρες και φώναζαν, πανηγύριζαν για τις ομάδες τους», υποστήριξε αρχικά ο Ζάετς και συνέχισε λέγοντας.

«Έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα του αποκλεισμού. Δεν θα παίξουν αυτή την αγωνιστική στο πρωτάθλημα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσουν ποια θα είναι η επόμενη κίνηση. Ξέρουν όμως καλά ότι έχουν ανάγκη από την βοήθεια της UEFA και της FIFA και είναι ξεκάθαρο πως δεν θα υπάρξουν αντιρρήσεις. Είναι δύσκολο να παίξουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη την επόμενη περίοδο».

Στη συνέχεια η κροατική ιστοσελίδα αναφέρεται στα γεγονότα με τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία από ρολό ταμειακής μηχανής που πέταξε οπαδός του ΠΑΟΚ, στο ματς που του δικέφαλου με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στην απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, να μην αφαιρέσει τρεις βαθμούς από τον δικέφαλο του Βορρά, το βράδυ πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ. Οι Κροάτες επισημαίνουν μάλιστα στο σχετικό δημοσίευμα πως κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα γίνει τελικά με το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

Πέτριτς: «Όταν βλέπεις όπλο…»

Στην κροατική ιστοσελίδα μίλησε και ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, Μλάντεν Πέτριτς, του οποίου η σύζυγος είναι Ελληνίδα. Ο παλαίμαχος Κροάτης στράικερ τόνισε χαρακτηριστικά για τα όσα έζησε στην χώρα μας, αλλά και για το πως είδε τα τελευταία γεγονότα στην Τούμπα.

«Έχω ζήσει στην Ελλάδα και έπαιζα στον Παναθηναϊκό. Οπαδοί έχουν μπει αρκετές φορές στον αγωνιστικό χώρο κι έχουν διακόψει παιχνίδια. Είναι όμως σοκαριστικό να βλέπεις κάποιον να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με όπλο. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι αυτή την περίοδο το νούμερο ένα θέμα. Όλοι μιλούν γι αυτό. Οι σερβιτόροι, ο κόσμος στους δρόμους, στα ξενοδοχεία, οι οδηγοί ταξί. Είναι δύσκολο η UEFA να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα και ίσως αποφασίσει τελικά να βγάλει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και οι μεγάλες ελληνικές ομάδες θα είναι “νεκρές” αν δεν μπορούν να παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η κροατική ιστοσελίδα φιλοξενεί δηλώσεις και του τερματοφύλακα, Στίπε Πλετίκοσα, ο οποίος γνωρίζει καλά τον Ιβάν Σαββίδη από την θητεία του στην Ροστόφ.

«Συναντηθήκαμε και με σεβάστηκε σαν αρχηγό της ομάδας, τα πήγαμε καλά. Ο Ιβάν είναι λίγο εκκεντρικός. Οι προπονητές δυσκολεύονται μαζί του και μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα έκπληξη όταν έμαθα πως τα πήγαιναν καλά. Ο Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος που έχει το πορτραίτο του Πούτιν στο γραφείο του».

Το κροατικό σάιτ ολοκληρώνει το σχετικό ρεπορτάζ αναφέροντας πως μπήκε ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ και τις επιχειρηματικές του κινήσεις στην Θεσσαλονίκης, ενώ κάνει επίσης αναφορά σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. «Ο Ολυμπιακός είναι η πιο δυνατή και πιο ταλαντούχα ομάδα έχοντας κατακτήσει εφτά συνεχόμενους τίτλους, αλλά φέτος οι ερυθρόλευκοι είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ».
Δηλώσεις έκανε και πρώην βοηθός του Μπέσνικ Χάσι στον Ολυμπιακό, Μάρκο Μπάμπιτς με τον Κροάτη παλαίμαχο αμυντικό να υποστηρίζει. «Ήμουν βοηθός του Χάσι στον Ολυμπιακό και όλα ήταν καλά. Δεν υπήρχε πρόβλημα και ούτε μπορούσε να φανταστεί κάποιος ότι θα συμβούν τέτοια πράγματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ