Ισλανδία U21 – Ελλάδα U21 1-1 – Ισοπαλία στο Ρέικιαβικ για την Εθνική Ελπίδων

Ισλανδία U21 – Ελλάδα U21 1-1 – Ισοπαλία στο Ρέικιαβικ για την Εθνική Ελπίδων

Έναν υπερπολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στο EURO U21 του 2023, πήρε η Εθνική Ελπίδων απέναντι στην Ισλανδία στο Ρέικιαβικ

Στο παγωμένο Ρείκιαβικ μετέβησαν οι διεθνείς μας στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro U21, που θα γίνει το 2023 σε Ρουμανία και Γεωργία.

Μετά την λευκή ισοπαλία κόντρα στην Κύπρο την 1η αγωνιστική και την 5αρα κόντρα στο Λιχτενστάιν, η Εθνική Ελπίδων αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στο Ρέικιαβικ με την Ισλανδία.

Οι Ισλανδοί άνοιξαν το σκορ στο 37ο λεπτό με τον Θόρντασον, με τους παίκτες του Σίμου να ισοφαρίζουν στο 45’+1′ με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού, Φώτη Ιωαννίδη, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια ευρισκόμενοι ισόπαλοι στο σκορ.

Στο 2ο ημίχρονο το ματς έγινε πιο σκληρό, με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στην άμυνα μη θέλοντας να ρισκάρουν. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως στο β’ μέρος ο διαιτητής έδειξε 5 κίτρινες κάρτες.

Το 1-1 έμελλε να είναι το τελικό σκορ με τις ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Νταβίντ Σνόρι Γιόνασον): Όλαφσον, Φρίντρικσον, Όλαφσον, Χέιμισον, Μπάρκασον, Έλερτσον (67′ Μάγκνουσον), Θόρντασον, Μπιάρκασον, Γκέιρσον (67′ Χλίνσον), Χάραλντσον (81′ Ίνγκασον), Χλίνσον.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Σίμος): Τζολάκης, Λύρατζης, Μιχαηλίδης, Χριστόπουλος, Διαμαντής, Ζαγαρίτης, Τσιγγάρας (90′ Λιάσος), Σουρλής, Κανελλόπουλος (71′ Κούτσιας), Μπότος, Ιωαννίδης.

Η βαθμολογία

1. Κύπρος 7 (3 ματς)

2. Ελλάδα 5 (3 ματς)

3. Ισλανδία 4 (2 ματς)

4. Πορτογαλία 3 (1 ματς)

5. Λευκορωσία 0 (2 ματς)

6. Λιχτενστάιν 0 (3 ματς)

* Οι εννέα πρώτοι των ομίλων και ο δεύτερος καλύτερος των γκρουπ (δεν μετρούν τα αποτελέσματα με αυτούς που τερματίζουν έκτοι) περνούν απευθείας στα τελικά του τουρνουά.

** Οι άλλοι οκτώ δεύτεροι θα δώσουν αγώνες play off τον Σεπτέμβριο του 2022 για τέσσερα εισιτήρια.

*** Γεωργία και Ρουμανία έχουν ήδη εξασφαλίσει πρόκριση ως διοργανωτές.

Δείτε το γκολ του Ιωαννίδη:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ