Ένωση φιλάθλων των εθνικών ομάδων – «Δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια» (pic)

Ένωση φιλάθλων των εθνικών ομάδων – «Δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια» (pic)

Η 'Ενωση φιλάθλων των εθνικών ομάδων απεφάνθη πως δεν είναι εφικτή η διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, και στην ανακοίνωσή της καλεί τη FIFA να μη παίρνει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο το άθλημα.

Η Ένωση φιλάθλων των εθνικών ομάδων σε ανακοίνωσή της εξέφρασε την δυσαρέσκειά της σχετικά με το νέο μοντέλο στο ποδόσφαιρο που επιχειρεί η FIFA. Συγκεκριμένα, οι φίλαθλοι εμφανίζονται αρνητικοί στην ιδέα του πρώην προπονητή και νυν υπευθύνου ανάπτυξης της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, για την διεξαγωγή της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

«Η διοργάνωση του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια απειλεί την ισορροπία στο καλεντάρι, καθιστά εύθραυστες τις εγχώριες διοργανώσεις. Γιατί να εγκαταλείψουμε μια παράδοση ενός αιώνα; Το Μουντιάλ είναι κάτι ιδιαίτερο, είναι παγκόσμιο γεγονός. Οι οπαδοί πλέον δεν έχουν ούτε το χρόνο, ούτε τα χρήματα, ούτε την ικανότητα να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του κόσμου κάθε δύο χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ένωση φιλάθλων, ενώ καλεί την FIFA να μην παίζει παιχνίδια εις βάρος των αθλητών, των ομάδων αλλά και των ίδιων των φιλάθλων, με σκοπό το κέρδος.

«Καλούμε τη FIFA και τις εθνικές ομοσπονδίες να εγκαταλείψουν κάθε τέτοια σκέψη, το ποδόσφαιρο χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τους φιλάθλους που πληρώνουν τα εισιτήρια», καταλήγει στη μακροσκελή ανακοίνωσή της.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ