Καπνισμένες κάνες (pics, vids)

Καπνισμένες κάνες (pics, vids)

Ιστορίες και στατιστικά από ένα... σεντερφορίσιο Σαββατοκύριακο!

Χορταστικό και γεμάτο από γκολ και θέαμα, ήταν το Σαββατοκύριακο στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Φυσικά, όλα επισκιάστηκαν, αναμενόμενα, από τη μεγάλη επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο Πορτογάλος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη δεύτερη του θητεία στο «Θέατρο των Ονείρων».

Ο Πορτογάλος έδειξε πως βρίσκεται ακόμη σε τοπ φόρμα και με τα δύο του γκολ έβαλε για τα καλά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μάχη της Premier League και… όχι μόνο! Ωστόσο, δεν ήταν μόνο ο Ρονάλντο, διότι και ο Λουκάκου έλαμψε στην επιστροφή του στην Premier League, σκοράροντας επίσης δύο φορές.

Όπως και να’ χει, όλα τα φώτα έπεσαν πάνω στον 36χρονο σούπερ σταρ, ο οποίος με τα γκολ του αυτά, έγινε ο τρίτος γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων» στην Premier League, πίσω από τους Γκιγκς και Σκόουλς.

Παράλληλα, ο Κριστιάνο έγινε το πρώτο «7αρι» της Γιουνάιτεντ που σκοράρει δύο γκολ στο «Όλντ Τράφορντ» μετά τον… Κριστιάνο, από τον Απρίλιο του 2009! Συνολικά, ο Ρονάλντο κατάφερε να «σπάσει» κόντρα στη Νιουκάστλ 13 ολόκληρα ρεκόρ!

Από την άλλη, δεν μπορεί να περάσει στα… ψιλά το ονειρικό ντεμπούτο του Ρομέλου Λουκάκου στο «Στάμφορντ Μπριτζ», σε αυτή τη δεύτερη θητεία του στην Τσέλσι. Διότι, στην πρώτη του θητεία δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στο νέο του «σπίτι».

Χρειάστηκαν 15 αγώνες και συνολικά 22 σουτ για να βρει δίχτυα στο γήπεδο των «μπλε», ο Βέλγος killer, ο οποίος σκόραρε δύο φορές απέναντι στην Άστον Βίλα, στις μοναδικές του προσπάθειες σε όλο το παιχνίδι!

Τη δική του ιστορία έγραψε και ο Μο Σαλάχ κόντρα στη Λιντς Ο Αιγύπτιος επιθετικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο Elland Road απέναντι στην ομάδα του Μπιέλσα, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στη Λίβερπουλ. Ένα ιστορικό γκολ, καθώς έφτασε τα 100 γκολ στην Premier League και έγινε ο 30ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της λίγκας που το καταφέρνει.

Μάλιστα, ο Σαλάχ έγινε και ο 5ος γρηγορότερος που φτάνει στη συγκεκριμένη ιστορική επίδοση.

Γενικότερα, το διήμερο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, ως το Σαββατοκύριακο τον σέντερ φορ. Ή αλλιώς σεντερφορίσιο Σαββατοκύριακο!

Το ΣΚ των σέντερ φορ, δεν θα μπορούσε να μην έχει μέσα -ποιον άλλον- τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός killer της Μπάγερν, ήταν ως συνήθως on fire και με το δικό του γκολ, βοήθησε την Μπάγερν να περάσει… αέρας από την έδρα της Λειψίας, δείχνοντας από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό.

Αυτό για τον «Λέβα», ήταν το 14ο συνεχόμενο παιχνίδι που σκοράρει στην Bundesliga. Χρειάζεται μόλις δύο αναμετρήσεις για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του «θρύλου» των Βαυαρών, Γκερντ Μίλερ.

«Παρών» φώναξε και ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός σκόραρε δύο φορές στο παιχνίδι της αγωνιστικής απέναντι στη Λεβερκούζεν, φτάνοντας και αυτός σε μία ιστορική επίδοση, καθώς έφτασε τα 45 γκολ στην Bundesliga σε μόλις 47 παιχνίδια, ενώ συνολικά έφτασε τα 65 τέρματα με την Ντόρτμουντ σε ισάριθμα παιχνίδια!

Ο Ούβε Ζέελερ που κατείχε το ρεκόρ, είχε χρειαστεί συνολικά 52 αγώνες για να τα καταφέρει να σκοράρει 45 φορές στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Πρόσωπο της αγωνιστικής στη La Liga, ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά για αυτό το ΣΚ, καθώς ο Γάλλος πέτυχε χατ τρικ απέναντι στη Θέλτα, στη νίκη της Ρεάλ με 5-2. Με τα τρία συγκεκριμένα γκολ, ο σούπερ σταρ της Βασίλισσας «σκαρφάλωσε» στην 10αδα των σκόρερ της La Liga με 197 τέρματα, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως πρόκειται για έναν εκ των πιο καταλυτικών ποδοσφαιριστών στη σύγχρονη ιστορία του κλαμπ.

Τέλος, αισθητή έκανε την παρουσία του και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος επέστρεψε μετά από σχεδόν πέντε μήνες στην αγωνιστική δράση. Και μάλιστα συνδύασε την επιστροφή του με γκολ και πλέον κατέχει το ρεκόρ του γηραιότερου σκόρερ στην ιστορία της Serie A, σε ηλικία 39 ετών και 344 ημερών, ξεπερνώντας τον Μπρούνο Άλβες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ