Ετό – «Τρέχει» για πρόεδρος της ομοσπονδίας του Καμερούν

Ετό – «Τρέχει» για πρόεδρος της ομοσπονδίας του Καμερούν

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καμερούν ανακοίνωσε ο Σαμουέλ Ετό.

Ο Καμερουνέζος παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής, Σαμουέλ Ετό, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καμερούν (Fecafoot). «Έχω τη χαρά και την τιμή να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καμερούν», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρώην επιθετικός της Μπαρτσελόνα πέρασε επίσης από την Ίντερ, την Τσέλσι και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Μετά από προσεκτική σκέψη, πήρα αυτή την ελευθερία από αγάπη για το Καμερούν και από πάθος για το ποδόσφαιρό μας», εξήγησε ο 40χρονος Ετό, προσθέτοντας: «Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε την ανασυγκρότηση του ποδοσφαίρου μας».

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς, έρχεται καθώς η Fecafoot βρίσκεται σε κρίση εδώ και αρκετούς μήνες. Ο σημερινός πρόεδρος, Σεϊντού Μπομπό Ντζόγια, εξελέγη το 2018, με την υποστήριξη και του Ετό, αλλά η εκλογή του, που αμφισβητήθηκε από αρκετούς ποδοσφαιριστές του Καμερούν, ακυρώθηκε στα μέσα Ιανουαρίου από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS). Όμως, παρέμεινε στη θέση του με την εντολή να εργαστεί για τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Η εκλογή του νέου προέδρου έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο. Το Καμερούν θα φιλοξενήσει την τελευταία φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ