Σκάνδαλο – Απολύονται προπονητές ποδοσφαίρου για σεξουαλική παρενόχληση

Σκάνδαλο – Απολύονται προπονητές ποδοσφαίρου για σεξουαλική παρενόχληση

Σάλος για καταγγελίες παρενόχλησης αθλητριών από προπονητές και αναφορές για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Μέγα σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην αμερικανική λίγκα ποδοσφαίρου, καθώς υπήρξαν καταγγελίες για παρενόχληση αθλητριών. Συγκεκριμένα, προπονητές που εργάζονται στο γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας φέρονται να έχουν παρενοχλήσει σεξουαλικά αρκετές παίκτριες με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί σάλος στις ΗΠΑ.

Στο άκουσμα της είδησης μάλιστα, ακολούθησε η αναβολή όλων των αναμετρήσεων του διημέρου (02/10 & 03/10) και η επίσημη παραίτηση της επιτρόπου της Λίγκας, Λίζα Μπέιρντ. Την περασμένη Πέμπτη (30/09) ο οργανισμός των Courage της Βόρειας Καρολίνας ανακοίνωσε την απομάκρυνση του 58άχρονου τεχνικού, Πωλ Ράιλι, ύστερα από αναφορές παικτριών περί σεξουαλικής κακοποίησης και ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Ακόμη, ο προπονητής των Spirit της Ουάσιγκτον, Ρίτσι Μπερκ, αποδεσμεύθηκε την Τετάρτη (29/09) λόγω κατηγοριών εις βάρος του για τον ίδιο λόγο και όλα είναι στον… αέρα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Δημοσιεύματα αναφέρουν λεπτομερώς τους ισχυρισμούς των αθλητριών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και δύο μαρτυρίες σεξουαλικού εξαναγκασμού, με τον Ράιλι να αρνείται κάθε ανάμειξη, χαρακτηρίζοντας τις τοποθετήσεις εναντίον του ως «εντελώς αναληθείς».

Από την πλευρά της η κομισάριος της λίγκας, Λίζα Μπέριντ μετά από 19 μήνες στη θέση της επικεφαλής υπέβαλε την παραίτησή της, ενώ η αντίδραση από τη FIFA ήταν άμεση, με την έναρξη διεξαγωγής έρευνας για την υπόθεση.

«Αυτή η εβδομάδα, αλλά και μεγάλο μέρος της εφετινής περιόδου αποτέλεσε εξαιρετικά τραυματική εμπειρία για τις παίκτριες & τα προπονητικά μας επιτελεία. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεών μου, συγγνώμη για τον πόνο πολλών», επεσήμανε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της.

Η αθλήτρια–σύμβολο της OL Reign, Τζέσικα Φίσλοκ, τόνισε «νομίζω πως ειδικότερα οι γυναίκες του χώρου έχουν περάσει τόσα πολλά, όλα αυτά τα χρόνια & όχι μόνο εκείνες του ποδοσφαίρου. Όλοι γνωρίζουν τι συνέβη με την αμερικανική ομάδα της ενόργανης γυμναστικής– είναι κάτι που έχει γίνει συνήθεια. Φτάνει πια».

Οι δυο προπονητές που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ