Ενδείξεις για εμπλοκή των Μαντσίνι, Ντι Μαρία και Βιάλι στα «Pandora Papers»

Ενδείξεις για εμπλοκή των Μαντσίνι, Ντι Μαρία και Βιάλι στα «Pandora Papers»

Ρεπορτάζ από την Ιταλία κάνουν λόγω για εμπλοκή των Ρομπέρτο Μαντσίνι, Άνχελ Ντι Μαρία και Τζιανλούκα Βιάλι στο σκάνδαλο των «Pandora Papers».

Τα ονόματα των Ανχελ Ντι Μαρία, Ρομπέρτο Μαντσίνι και Τζανλούκα Βιάλι, φέρονται σύμφωνα με το εβδομαδιαίο ιταλικό περιοδικό «Espresso», να βρίσκονται στη λίστα των «Pandora Papers», της δημοσιογραφικής έρευνας που αποκάλυψε τις δραστηριότητες των υπεράκτιων εταιρειών που δίνουν την δυνατότητα σε ορισμένους από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη να κρύψουν τον πλούτο τους και να φοροδιαφύγουν.

Πριν λίγες ημέρες, η ισπανική εφημερίδα «El País» και το ισπανικό κανάλι «La Sexta», αποκάλυψαν ότι Κάρλο Αντσελότι και Πεπ Γκουαρντιόλα φέρονται να βρίσκονται στα «Pandora Papers».

Σχετικά με τον Ντι Μαρία αναφέρεται ότι, αν και του είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο δύο εκατομμυρίων ευρώ από την ισπανική δικαιοσύνη, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή δεν πλήρωσε φόρους για τα χρήματα που κέρδισε χάρη στα δικαιώματα εικόνας του τη σεζόν 2012-2013, εκείνος συνέχισε να στέλνει μέρος των κερδών του στην εταιρεία Sunpex, που ιδρύθηκε από αυτόν με έδρα τον Παναμά.

Τον Αύγουστο του 2017, ο Ντι Μαρία, πρώην παίκτης των Μπενφίκα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπέγραψε συμφωνία με τη Sunpex για να του στείλει τα κέρδη που αποκτήθηκαν μέσω της εταιρείας Adidas, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείταιο το ιταλικό μέσο.

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός, Ρομπέρτο Μαντσίνι και ο συνεργάτης του στην Εθνική Ιταλίας και παλιός συμπαίκτης του στην Σαμπντόρια, Τζανλούκα Βιάλι, βρίσκεται, σύμφωνα με το «Espresso» στα «Pandora Papers», με εταιρείες που εδρεύουν στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, στην Καραϊβική.

Σύμφωνα με το «Espresso», ο Μαντσίνι είναι μέτοχος της εταιρείας «Bastian Asset Holdings», η οποία κατέχει, μεταξύ άλλων, αεροπλάνο. Ο Βιάλι, είναι εισηγμένος ως μέτοχος σε μια εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, που τον εξυπηρετούσε για μια σειρά μεταφορών χρημάτων σε ιταλικές εταιρείες.

Επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ΜΜΕ του Καναδά, στα «Pandora Papers», «εμπλέκονται» ο 50χρονος πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα, Ζακ Βιλνέβ, ο 49χρονος τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ, Ελβις Στόικο, ο 48χρονος πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας κρίκετ της Ινδίας, Σατσίν Τεντουλκάρ, αλλά και από το χώρο του θεάματος επίσης, η τραγουδίστρια και σύζυγος του Ζεράρ Πικέ, Σακίρα, και το πρώην τοπ-μόντελ, Κλόντια Σίφερ.

Περίπου 30 ηγέτες, πρώην πρωθυπουργοί, περισσότεροι από 300 πολιτικοί από όλο τον κόσμο έχουν εντοπιστεί σε αυτήν την τεράστια δημοσιογραφική έρευνα για την αδιαφάνεια των υπεράκτιων εταιρειών.

Τα 11.9 εκατομμύρια έγγραφα που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα μέσω της έρευνας της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), η οποία ανακάλυψε περισσότερες από 29.000 υπεράκτιες εταιρείες, προέρχονται από 14 εταιρείες παροχής οικονομικών υπηρεσιών, στις οποίες καταφεύγουν οι ισχυροί του κόσμου για να δημιουργήσουν υπεράκτιες εταιρείες ή trust σε φορολογικούς παραδείσους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ