Επιμένει η FIFA για Μουντιάλ ανά διετία

Επιμένει η FIFA για Μουντιάλ ανά διετία

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, η FIFA δεν κάνει πίσω στο πλάνο για τη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά διετία και προχωράει το θέμα.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις από την UEFA και την CONMEBOL, η FIFA όχι μόνο δεν κάνει πίσω στο πλάνο για τη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά διετία, αλλά προχωράει το θέμα με γοργούς ρυθμούς, παρουσιάζοντας την Τρίτη (19/10) προς τις έξι συνομοσπονδίες ένα πρώτο πλάνο απ’ το καλεντάρι με το οποίο σκοπεύει να προχωρήσει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, προκειμένου να «χωρέσει» το νέο Μουντιάλ.

Συγκεκριμένα η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ενημέρωσε τις UEFA (Ευρώπη), CAF (Αφρική), AFC (Ασία), CONMEBOL (Νότια Αμερική), CONCACAF (Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική), OFC (Ωκεανία), για τις λεπτομέρειες του ανά διετία Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα μπει στις… ράγες από το 2026 και μετά.

Με βάση το πλάνο της FIFA, τον πρώτο χρόνο θα διεξάγονται ηπειρωτικές διοργανώσεις (Euro, Copa America κ.ο.κ.), τον δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο, τον τρίτο ξανά ηπειρωτικές διοργανώσεις και τον τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε κάθε τετραετή κύκλο.

Οι τελικές φάσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων αλλά και των ηπειρωτικών διοργανώσεων όλων των ηπείρων θα διεξάγονται τον Ιούνιο, ενώ θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές και στα προκριματικά, μειώνοντας τους αριθμούς τις προκριματικές σειρές σε μάξιμουμ 7 παιχνίδια, με δύο «παράθυρα» τον Οκτώβριο και τον Μάρτιο.

Ως «επιχείρημα» η FIFA χρησιμοποίησε τα χιλιόμετρα που έκαναν αρκετοί παίκτες, λόγω της συμμετοχής τους στις Εθνικές Ομάδες. Ένα από τα «παραδείγματα» ήταν κι ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος από το 2014 έως το 2018 ο Λιονέλ Μέσι έκανε 324.569 χιλιόμετρα για να παίξει σε προκριματικά και τελικές φάσεις με την Αργεντινή, με την FIFA να επισημαίνει πως με το νέο σύστημα μεταξύ 2026 και 2030 θα κάνει 157.348 χιλιόμετρα, λόγω των λιγότερων ταξιδιών.

Τέλος, όπως υπογραμμίστηκε προς τις διεθνείς συνομοσπονδίες, οι ομάδες της UEFA εκτιμάται ότι θα μειώσουν τα παιχνίδια τους με το νέο καλεντάρι από 44 σε 43, ενώ οι ομάδες της Νότιας Αμερικής θα «πέσουν» από τα 38 ματς στα 34.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ