Το ποδόσφαιρο «ζωντάνεψε» τον Ερντογάν – Η μπάλα στην προπαγάνδα του «Σουλτάνου»

Το ποδόσφαιρο «ζωντάνεψε» τον Ερντογάν – Η μπάλα στην προπαγάνδα του «Σουλτάνου»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε ξανά μέρος της προπαγάνδας του το ποδόσφαιρο, καλώντας στο «παλάτι» του τον Μεσούτ Οζίλ και τη Φενέρμπαχτσε.

Λίγες ημέρες μετά τις νέες άτοπες φήμες για τον θάνατό του και τις διώξεις εναντίον χρηστών του Twitter, που δημιούργησαν και αναπαρήγαγαν την είδηση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το επιτελείο «προπαγάνδας» του, αποφάσισε να ρίξει όλα τα όπλα στη μάχη. Για να επιβεβαιώσουν πως ο Σουλτάνος, είναι πιο… ζωντανός από ποτέ.

Αυτή τη φορά δεν έπαιξε μπάσκετ. Δεν ανέβηκε κάποιο βίντεο με τον ίδιο με σπυριάρα στα χέρια του σε ανοιχτό γήπεδο, όπως μετά τις πρόσφατες ειδήσεις πως είναι βαριά άρρωστος. Αλλά επειδή προέρχεται από τον αθλητισμό (σ.σ. πρώην ποδοσφαιριστής), γνωρίζει πολύ καλά ότι μέσα από μια μπάλα, μπορείς να κάνεις την καλύτερη προπαγάνδα.

Σε αυτή την προσπάθεια, λοιπόν, φρόντισε να χρησιμοποιήσει τον πιο διάσημο ποδοσφαιριστή του πλανήτη. Και έναν από τους πλέον… ταγμένους υποστηρικτές του. Τον γερμανοθρεμμένο, διεθνή με την Εθνική Γερμανίας, αλλά δεδηλωμένο οπαδό του Ερντογάν, Μεσούτ Οζίλ.

Ο Σουλτάνος συναντήθηκε (χωρίς να υπάρχει λόγος ή αφορμή) με τον Οζίλ στο προεδρικό μέγαρο. Και φρόντισε να φωτογραφηθεί μαζί του. Με τον ποδοσφαιριστή της Φενέρμπαχτσε να κάνει τη δική του «δουλειά». Καθώς δημοσίευσε την κοινή τους φωτογραφία (παρουσία και του πρώην διεθνούς Τούρκου μέσου και νυν διάσημου τηλεσχολιαστή, Ριντβάν Ντιλμέν), στους περίπου 90.000.000 ακολούθους που έχει σε όλα τα προσωπικά του Social Media (Twitter, Instagram, Facebook).

Παράλληλα ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Ερντογάν φρόντισε να κυκλοφορήσει παντού η φωτογραφία τους. Περισσότερο ακόμη και από την ομιλία του στα εγκαίνια του Εθνικού Κήπου στην Ουμρανίγιε. Με τον ποδοσφαιριστή της Φενέρ να συμβάλει για ακόμη μία φορά στην προβολή του Σουλτάνου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Ερντογάν έχει επενδύσει πολλάκις στο ποδόσφαιρο για να φτιάξει το προφίλ του. Γήπεδα έχουν πάρει το όνομά του. Ενώ ο ίδιος ουσιαστικά έκανε πρωταθλήτρια την Μπασάκσεχιρ, την οποία οι (λιγοστοί) οπαδοί της οποίας αποτελούν το πιο φανατικό κοινό του. Μια σημαντική μερίδα οπαδών, έτοιμων να… πέσουν στη φωτιά για χάρη του!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ