Ινφαντίνο – «Οι μάνατζερ πήραν 700 εκατ. ευρώ το 2019»

Ινφαντίνο – «Οι μάνατζερ πήραν 700 εκατ. ευρώ το 2019»

Για τα ποσά που πήραν οι μάνατζερ το 2019 μίλησε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, καταδικάζει τα υπερβολικά έσοδα των μάνατζερ από τις μεταγραφές. «Το 2019, από τα 7 δισ. ευρώ που δαπανήθηκαν στην αγορά, τα 700 εκατ. πήγαν σε προμήθειες μάνατζερ. Χρειαζόμαστε πιο διαφανείς και ξεκάθαρους κανόνες» τόνισε ο Ινφαντίνο σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport».

«Κάτι δεν πάει καλά, πρέπει να το αλλάξουμε» υπογράμμισε και συνέχισε: «Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε τους κανόνες λίγο πιο διαφανείς από τους ισχύοντες, πιο ξεκάθαρους. Οι πληρωμές για τα τροφεία θα εξασφαλίσουν ήδη ότι τουλάχιστον το 5% των συνολικών μεταγραφών, που από τα 7 δισεκατομμύρια είναι τουλάχιστον 350 εκατομμύρια, θα πρέπει να πάει στους συλλόγους που προπονούν τους παίκτες».

«Η σαφήνεια και η διαφάνεια θα πρέπει να χαρακτηρίζουν όλες τις άλλες πληρωμές για να αποφευχθεί αυτό που εξακολουθεί να συμβαίνει τακτικά ή ότι κάθε φορά που οι οικονομικές υπηρεσίες σχεδόν όλων των χωρών εξετάζουν ορισμένες μεταγραφικές δραστηριότητες, βρίσκουν κάτι» κατέληξε ο πρόεδρος της FIFA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ