Σοκαριστικά στοιχεία για τους ποδοσφαιριστές – Διαλυμένες οικογένειες, χρεωκοπία, προβλήματα υγείας!

Σοκαριστικά στοιχεία για τους ποδοσφαιριστές – Διαλυμένες οικογένειες, χρεωκοπία, προβλήματα υγείας!

Η «πραγματική ζωή» είναι δύσκολη για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και τα στοιχεία παγκοσμίως σοκάρουν.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άκρως επικερδές σπορ. Για λίγους. Οι πολλοί, είναι εκείνοι που παίζουν, αλλά στο τέλος της ημέρας, βγαίνουν στην πραγματική ζωή χωρίς κατάρτιση, τελειώνουν τα λεφτά και διαλύουν τις οικογένειές τους! Η ετήσια λίστα με τους πιο πλούσιους ποδοσφαιριστές του πλανήτη καταγράφει τα αμύθητα πλούτη που προσφέρονται στα ανώτερα κλιμάκια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λιονέλ Μέσι, ο Κιλιάν Μπαπέ είναι απίθανο να χρειαστεί ποτέ να βάλουν κάποια χρήματα στην άκρη για μια… βροχερή μέρα. Είναι το 1% του ποδοσφαίρου.

Το εάν αξίζουν τους μισθούς και τις χορηγίες που λαμβάνουν δεν είναι το ζητούμενο. Ωστόσο, ο πλούτος τους χρησιμεύει μόνο για να δημιουργήσει την εσφαλμένη αντίληψη ότι υπάρχουν χρήματα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στο ποδόσφαιρο! Κάθε παιδί που παίζει ποδόσφαιρο πηγαίνει για ύπνο το βράδυ ονειρεύεται ότι είναι ο επόμενος Μέσι, Ρονάλντο, Μπαπέ, Στέρλινγκ, Κέιν, Χάαλαντ, Ιμπραΐμοβιτς.

Αλλά κάτω από τις εξαιρέσεις, η πραγματική ζωή είναι διαφορετική από αυτή που πλασάρεται στο ευρύ κοινό. Η καθημερινή πραγματικότητα για την πλειοψηφία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών είναι πολύ πιο πεζή. Και κυρίως επώδυνη, σε ό,τι έχει να κάνει με τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο.

Οι 10 κορυφαίοι παίκτες της λίστας πλουσίων έχουν κερδίσει εκατομμύρια μέσω του αθλήματος που αγαπούν, αλλά για την πλειοψηφία είναι ένα άκρως επισφαλές επάγγελμα. Ενώ είναι αλήθεια, για παράδειγμα, ότι ο Νεϊμάρ μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ να δουλέψει ούτε μια μέρα αφού κρεμάσει τα παπούτσια του, αυτό δεν ισχύει για τους πολλούς. Καθώς με τα στοιχεία να δείχνουν ότι ακόμη και οι πολύ πλούσιοι αθλητές, εάν συνεχίσουν να ζουν με τους ρυθμούς εν ενεργεία ποδοσφαιριστών και μετά το φινάλε, χρεωκοπούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που προκαλεί σοκ!

Είναι ένα σύνολο στατιστικών που πρέπει να διαβάσουν όλοι από δύο φορές, παίκτες και οπαδοί, για να αντιληφθούν τα πραγματικά δεδομένα: το 1/3 των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών παγκοσμίως χωρίζουν μέσα σε 12 μήνες από την αποχώρησή τους από το ποδόσφαιρο.

Η ευρύτερη έρευνα για τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο αποκαλύπτει ότι το ποσοστό αυτό αυξάνεται πέρα από το 70% μέσα σε τρία χρόνια! To 40% των ποδοσφαιριστών δηλώνουν πτώχευση εντός πέντε ετών από την ημέρα της απόσυρσής τους.

Πάνω από 30.000 από τους εκτιμώμενους 70.000 πρώην επαγγελματίες που έπαιξαν στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλέον συνδεδεμένοι με το Xpro, ένα πρόγραμμα «θεραπείας» βετεράνων παικτών, ένας οργανισμός που βοηθά σε ιατρικές παραπομπές, αποκατάσταση για διαταραχές εθισμού και άγχους, απασχόληση και επανεκπαίδευση, φορολογικές και συνταξιοδοτικές συμβουλές, διαχείριση περιουσίας, λύση χρέους και νομική εκπροσώπηση.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα υγείας. Για παράδειγμα, το 80% των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την οστεοαρθρίτιδα αφού αποσυρθούν. Και αυτό είναι ίσως το πιο απλό από όλα τα προβλήματα που εμφανίζονται και τα οποία συχνά συνδέονται με την αγωνιστική δραστηριότητα.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι πρώην ποδοσφαιριστές, που έχουν πλήρη γνώση της… μεταποδοσφαιρικής κατάστασης που βιώνουν οι παίκτες, έχουν στραφεί στη δημιουργία συμβουλευτικών ομάδων, που αναλαμβάνουν να τους βοηθήσουν στην… κοινωνική επανένταξη. Καθώς το σοκ της επιστροφής, από το ποδόσφαιρο στην πραγματική ζωή, η έλλειψη αδρεναλίνης, η απουσίας της ρουτίνας, είναι στοιχεία που προκαλούν πολύ σημαντικές διαταραχές. Και (κυρίως) στην υγεία και στην… τσέπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ