Πόρτο – Tιμωρία 15 ημερών στον Κονσεϊσάο για περσινή διαμαρτυρία σε διαιτητή

Πόρτο – Tιμωρία 15 ημερών στον Κονσεϊσάο για περσινή διαμαρτυρία σε διαιτητή

Με αποκλεισμό 15 ημερών τιμώρησε τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο η πορτογαλική Λίγκα για την κριτική που είχε κάνει για την διαιτησία σε έναν περσινό αγώνα με την Μπελενένσες.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται είναι πέρα για πέρα αληθινό, καθώς η πορτογαλική Λίγκα τιμώρησε τον προπονητή της Πόρτο Σέρτζιο Κονσεϊσάο με αποκλεισμό 15 ημερών από τους αγωνιστικούς χώρους, για μια κρητική που είχε ασκήσει για την διαιτησία την περσινή σεζόν σε ένα παιχνίδι με την Μπελενένσες.

Έτσι, ο Πορτογάλος τεχνικός των «δράκων» δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του για τις επόμενες 15 ημέρες, μετά την τιμωρία που του επέβαλε η πορτογαλική Λίγκα κι έτσι θα απουσιάσει από τους αγώνες με Μπράγκα, Ρίο Άβε και Βιζέλα αλλά και στο ντέρμπι με την Μπενφίκα για το Κύπελλο.

Η ποινή μάλιστα που καθόρισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου περιλαμβάνει και πρόστιμο 7,650 ευρώ.

Την περσινή σεζόν ο Κονσεϊσάο είχε κάνει κάποια σχόλια για την διαιτησία στο παιχνίδι με την Μπελενένσες, όπου είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά ο Νανού και ο Πορτογάλος τεχνικός είχε πει πως πρόκειται για «ληστεία», καθώς ο διαιτητής δεν είχε δώσει πέναλτι υπέρ της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα είχε τότε ο Κονσεϊσάο:  

«Δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν πράγματα ειλικρινά που δεν καταλαβαίνω στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Το να παίζεις σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο λένε πως είναι το ίδιο, αλλά είναι χειρότερο για μια ομάδα που θέλει να αναλάβει πρωτοβουλίες στο παιχνίδι. Είναι πιο εύκολο να αμυνθείς παρά να επιτεθείς σ’ έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Δεν ξέρω πώς γίνονται παιχνίδια σε τέτοια γήπεδα. Είναι αδιανόητο να παίξεις ποδόσφαιρο.

Είδα μια διαιτησία που δεν θυμάμαι άλλη φορά. Σε ποιο σημείο έρχεται να διαιτητεύσει ένας διαιτητής που βρίσκεται υπό αμφισβήτηση μια αναμέτρηση που μπορεί να είναι καθοριστική για τον τίτλο; Υπήρχαν παίκτες που σε τρεις διαφορετικές φάσεις έπρεπε να αποβληθούν. Έχω παίκτες που είναι θυμωμένοι. Το πέναλτι είναι πέναλτι οπουδήποτε στον κόσμο. Σήμερα εδώ μας εξαπάτησαν, μας λήστεψαν. Αναζητήσαμε το αποτέλεσμα. Θεωρήσαμε το να σκοράρουμε το πρώτο γκολ θα είναι διαφορετικό. Η Μπελενένσες έπαιξε όσο καλή άμυνα μπορούσε, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν σκοράραμε».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ