Αυτό θα πει αγάπη – Μπήκαν στα πούλμαν στις 4 το πρωί για να κάνουν 1300 χλμ. αυθημερόν

Αυτό θα πει αγάπη – Μπήκαν στα πούλμαν στις 4 το πρωί για να κάνουν 1300 χλμ. αυθημερόν

Oι οπαδοί της Πλίμουθ διέσχισαν σχεδόν όλη την Αγγλία για να βρεθούν στο πλάι της αγαπημένης τους ομάδας απέναντι στην Σάντερλαντ, δείχνοντας έτσι την αγάπη τους προς τον σύλλογο.

Το Πλίμουθ είναι πόλη στο Ντέβον της νοτιοδυτικής Αγγλίας , γνωστή για το λιμάνι της και την ναυτική και εμπορική ιστορία της. Απέχει 310 χιλιόμετρα από το Λονδίνο και έχει πληθυσμό περίπου 250.700 κατοίκων. Η πόλη είναι έδρα μουσείων, πινακοθήκης και Βιβλιοθηκών.

Ωστόσο όταν μιλάμε για Αγγλία το ποδόσφαιρο έχει την τιμητική του, έτσι και το Πλίμουθ έχει το… καμάρι του την Πλίμουθ Άργκαϊλ. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1886 και αποτελεί το ευρισκόμενο πιο νότια και δυτικά κλαμπ στην Αγγλία.

Η Πλίμουθ αγωνίζεται στη τρίτη κατηγορία της Αγγλίας μακριά από τα φώτα και τους προβολείς, ενώ στην τροπαιοθήκη της δεν θα συναντήσεις κάποιον φανταχτερό τίτλο. Ο σύλλογος της Πλίμουθ έχει όμως ως λάβαρο την ανιδιοτελής αγάπη των οπαδών της οι οποίοι την ακολουθούν οπουδήποτε παίζει διασχίζοντας χιλιόμετρα για να βρεθούν στο πλάι της.

Και αν σας φαίνονται υπερβολή τα παραπάνω γραφόμενα δεν είναι καθόλου. Το ρολόι στην παγωμένη πόλη του Πλίμουθ έδειχνε 4.00  ξημερώματα Σαββάτου. Τότε ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση των φίλων της ομάδας, ώστε να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για να ξεκινήσουν το μακρύ τους ταξίδι για την πόλη του Σάντερλαντ, εκεί όπου η ομάδα τους αντιμετώπιζε την ομώνυμη ομάδα.

Αφού εφοδιάστηκαν με τον απαραίτητο εξοπλισμό(ρούχα, κασκόλ, μπύρες) ξεκίνησαν για να διασχίσουν σχεδόν όλη την Αγγλία από το ένα άκρο ως το άλλο( (1300 χλμ πήγαινε-έλα αυθημερόν). Έπειτα από αυτό το υπερατλαντικό θα λέγαμε ταξίδι, οι οπαδοί της Πλίμουθ είχαν πάρει την θέση τους στις κερκίδες του γηπέδου της Σάντερλαντ και το τραγούδι είχε ξεκινήσει για τα καλά. Όλοι με σηκωμένα τα κασκόλ τους τραγουδούσαν τα αγαπημένα τους συνθήματα, κερδίζοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων της Σάντερλαντ, αλλά και τον σεβασμό όλης της ποδοσφαιρικής  Αγγλίας.

Ακόμη και με το σκορ στο 2-0 στο 13′, οι οπαδοί της Πλίμουθ παρέμειναν εκεί, συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό δίχως να σκεφτούν τα χιλιόμετρα που έκαναν για να βρεθούν εκεί, δίχως να υπολογίσουν τα χρήματα που ξόδεψαν, συνέχιζαν να φωνάζουν πιο δυνατά για αγαπημένη τους Πλίμουθ.

Το τέλος του αγώνα βρήκε την Σάντερλαντ νικήτρια με 2-1, και τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν το αρνητικό τους σερί έχοντας απολογισμό 3 ήττες και 1 ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα ματς.

Όσο για τους οπαδούς της Πλίμουθ; Πήραν τον δρόμο της επιστροφής, συνεχίζοντας σε κάποια πάμπ πίνοντας μπύρες και σχεδιάζοντας το επόμενο τους ταξίδι. Και που ξέρετε, ίσως στον επόμενο εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Τσάρλτον(18/12) η βροχή να κάνει την εμφάνιση της δίνοντας το έναυσμα στους «προσκυνητές» να πανηγυρίσουν κάνοντας βουτιές στο νερό σαν μικρά παιδιά…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ