Επανάσταση στο ποδόσφαιρο: Εγκαινιάστηκε το αυτοματοποιημένο οφσάιντ!

Επανάσταση στο ποδόσφαιρο: Εγκαινιάστηκε το αυτοματοποιημένο οφσάιντ!

Η νέα εποχή στο ποδόσφαιρο είναι γεγονός, καθώς εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία το αυτοματοποιημένο οφσάιντ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Η FIFA εγκαινίασε και επίσημα το αυτοματοποιημένο οφσάιντ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με την καινοτόμο αυτή απόφαση να αλλάζει το ποδόσφαιρο.

Η αρχή έγινε λοιπόν στο Άμπου Ντάμπι και συγκεκριμένα στο Αλ Τζαζίρα-Πιαρέ, με το VAR να εισαγάγει τη νέα μέθοδο εντοπισμού της παράβασης. Πρόκειται για τεχνολογία που χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένη ανίχνευση μπάλας και δημιουργεί τρισδιάστατα μοντέλα, προκειμένου να παρουσιάσει τους ποδοσφαιριστές.
Σύμφωνα, με τη FIFA έτσι θα βελτιωθεί η ακρίβεια του σημείου λακτίσματος χρησιμοποιώντας δεδομένα παρακολούθησης και τεχνολογία αισθητήρων από συστήματα κάμερας, ενώ ο σκελετός ενός παίκτη θα μοντελοποιηθεί για να εντοπίζεται ποιο σημείο του σώματος βρίσκεται σε εκτεθειμένη θέση.

«Το VAR έχει πολύ θετικό αντίκτυπο μέχρι στιγμής στο ποδόσφαιρο και μπορούμε να πούμε ότι ο αριθμός των μεγάλων λαθών έχει μειωθεί δραματικά. Αλλά υπάρχουν τομείς όπου μπορεί να βελτιώθηκε, και σίγουρα το οφσάιντ είναι ένα από αυτά. Γνωρίζουμε ότι μερικές φορές η διαδικασία ελέγχου ενός πιθανού οφσάιντ διαρκεί πολύ ώρα, ιδιαίτερα όταν το οφσάιντ που πρέπει να αξιολογηθεί είναι θέμα… εκατοστών.

Και μερικές φορές η ακρίβεια με τη θέση των γραμμών μπορεί να μην είναι στο 100%. Για αυτούς τους λόγους, η FIFA αναπτύσσει μια τεχνολογία που θα μπορούσε να προσφέρει πιο γρήγορες και ακριβείς απαντήσεις, και αυτό είναι γνωστό ως ημιαυτόματο οφσάιντ», ανέφερε για τη νέα τεχνολογία ο επικεφαλής διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα.

Δείτε τη χρήση του αυτοματοποιημένου οφσάιντ για πρώτη φορά

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ