Οι πιο κερδοφόρες ακαδημίες του κόσμου – Στην κορυφή η Μονακό, στη 10αδα η Αταλάντα (pic)

Οι πιο κερδοφόρες ακαδημίες του κόσμου – Στην κορυφή η Μονακό, στη 10αδα η Αταλάντα (pic)

Ποιες είναι οι πιο κερδοφόρες ακαδημίες από το 2015; Στην κορυφή η Μονακό λόγω... Εμπαπέ, από κοντά η Ρεάλ Μαδρίτης, στην 6η θέση η Αταλάντα!

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια τα ποσά έχουν εκτοξευτεί σε επικίνδυνα επίπεδα. Μεταγραφές που ξεπερνάνε τα 100 εκατομμύρια ευρώ μοιάζουν πλέον με απλές υποθέσεις, με την Παρί Σεν Ζερμέν να κατέχει την ακριβότερη αγορά ποδοσφαιριστή με τα 222 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε το 2017 για τον Νεϊμάρ.

Καλώς ή κακώς, τα συγκεκριμένα ποσά βοηθάνε εκτός από τους «μεγάλους» και τους «μικρότερους». Ποσά που «κερδίζονται» από ακαδημίες. Όπως η Μονακό που από το 2015 κατέχει την πιο κερδοφόρα ακαδημία του κόσμου.

Κυρίως λόγω του Κίλιαν Εμπαπέ. Από το 2015, μέχρι και σήμερα, η Μονακό έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 246 εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις ποδοσφαιριστών της που βγήκαν από τα «φυτώρια» της ομάδας.

Φυσικά, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο Κίλιαν Εμπαπέ ο οποίος πωλήθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν για 180 εκατομμύρια! Έκπληξη ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως στη 2η θέση βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Βασίλισσα ωστόσο έχει πουλήσει στα… κρυφά παίκτες όπως ο Αλβάρο Μοράτα και ο Ασράφ Χακίμι, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 236 εκατομμύρια ευρώ από το 2015, μόνο από πωλήσεις «απόφοιτων» της ακαδημίας της!

Μέσα στην 10αδα και μάλιστα στην 6η θέση της λίστας, βρίσκεται η Αταλάντα! Η ιταλική ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια του Europa League έχει καταφέρει να «μαζέψει» 182 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία επτά χρόνια από πωλήσεις ποδοσφαιριστών που έχει δημιουργήσει η ίδια, κάτι που αποδεικνύει και τη μεγάλα άλματα που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η «Ντέα».

Αναλυτικά η 10αδα:

1. Μονακό 246 εκατομμύρια ευρώ
2. Ρεάλ Μαδρίτης 236 εκατομμύρια ευρώ
3. Λιόν 228 εκατομμύρια ευρώ
4. Άγιαξ 211 εκατομμύρια ευρώ
5. Μπενφίκα 202 εκατομμύρια ευρώ
6. Αταλάντα 182 εκατομμύρια ευρώ
7. Λεβερκούζεν 177 εκατομμύρια ευρώ
8. PSV Αϊντχόφεν 142 εκατομμύρια ευρώ
9. Λίβερπουλ 131 εκατομμύρια ευρώ
10. Σάλκε 126 εκατομμύρια ευρώ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ