Λίβερπουλ – Νόριτς 2-1: Στους «8» του FA Cup οι «κόκκινοι» με οδηγό τον Μιναμίνο

Λίβερπουλ – Νόριτς 2-1: Στους «8» του FA Cup οι «κόκκινοι» με οδηγό τον Μιναμίνο

Η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του FA Cup, επικρατώντας της Νόριτς με σκορ 2-1, χάρη σε δύο τέρματα του Τακούμι Μιναμίνο.

Έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τακούμι Μιναμίνο που σημείωσε δύο γκολ, η Λίβερπουλ έκαμψε την αντίσταση της Νόριτς επικρατώντας με σκορ 2-1, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στους «8» του FA Cup. Βασικός ο Κώστας Τσιμίκας για τους «κόκκινους», όπως και ο Δημήτρης Γιαννούλης για τα «καναρίνια». Στον πάγκο έμεινε ο Χρήστος Τζόλης.

Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ ήταν καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, δείχνοντας αποτελεσματικότητα και καταφέρνοντας παράλληλα να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι, φτάνοντας στην πρόκριση χωρίς να ξοδέψει πολλή ενέργεια, καθώς ο Γερμανός είχε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε ορεξάτη το πρώτο μέρος, πιέζοντας από νωρίς για να πετύχει το τέρμα που θα την έβαζε σε θέση οδηγού. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 27′, ο Τακούμι Μιναμίνο κατάφερε να ανοίξει το σκορ κάνοντας το 1-0 μετά την ασίστ του Ντιβόκ Οριγκί. Δώδεκα λεπτά αργότερα, ο Ιάπωνας επιθετικός βρήκε και δεύτερο προσωπικό γκολ, για το 2-0, δίνοντας ένα πάρα πολύ σημαντικό προβάδισμα στους «κόκκινους», το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν πιο μοιρασμένο, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να προσπαθεί να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε χτίσει από το πρώτο ημίχρονο. Η Νόριτς σιγά-σιγά άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να μειώσει σε 2-1 με τον Λούκας Ρουπ στο 76ο λεπτό του αγώνα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, μένοντας μέσα σε όλους τους στόχους της.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Κονατέ, Τσιμίκας, Γκόμες, Μίλνερ, Χέντερσον (61′ Μόρτον), Τσάμπερλεϊν, Τζόουνς (46’ Έλιοτ), Μιναμίνο, Ζότα (83’ Μανέ), Οριγκί (83’ Λουίς Ντίαζ)

ΝΟΡΙΤΣ: Κρουλ, Μπιράμ, Τσίμερμαν, Γκίμπσο, Γιαννούλης, Νόρμαν (61′ Γκίλμουρ), Ρουπ (77’ ΜακΛίν), Λι Μελού, Πλαχέτα (46’ Σάρτζεντ), Πούκι (61′ Ντόουελ), Ράσιτσα (61′ Ρόου)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ