Ο Σερ Άλεξ απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Μαραντόνα

Ο Σερ Άλεξ απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Μαραντόνα

Στο αιώνιο δίλλημα για το ποιος είναι καλύτερος Αργεντινός παίκτης ανάμεσα στον Μέσι και στον Μαραντόνα φαίνεται πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει την απάντηση.

Ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ταλανίζεται εδώ και χρόνια για το ποιος μπορεί να είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Αργεντινής ο Ντιέγκο Μαραντόνα ή ο Λιονέλ Μέσι και φαίνεται πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει την απάντηση για αυτό το αιώνιο δίλλημα και είναι ξεκάθαρη.

Σίγουρα ο Ντιέγκο Μαραντόνα για πολλούς αποτελεί τον κορυφαίο παίκτης της Αργεντινής στην ιστορία της, καθώς ήταν ένας μάγος της μπάλας με μεγάλο φυσικό ταλέντο και σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα για την εποχή του. Πολλοί θεωρούν πως οδήγησε μόνος του την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1986 και μάλλον όχι άδικα, καθώς ήταν ένας από τους παίκτες που έδωσε ώθηση σε ολόκληρη την ομάδα για να καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο.

Μετά το τέλος της καριέρας του Ντιέγκο Μαραντόνα, πολλοί πίστευαν πως δεν θα υπάρξει ξανά άλλος τέτοιος ποδοσφαιριστής στην Εθνική Αργεντινής που θα μπορέσει να συγκριθεί με τον Μαραντόνα και να μπορέσει να οδηγήσει την Εθνική στην κατάκτηση τροπαίων.

Κάπου εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 εμφανίζεται ο Λιονέλ Μέσι και έκανε πολλούς να πιστέψουν πως έχει βρεθεί ο διάδοχος του Μαραντόνα και αυτός θα είναι που θα οδηγήσει την Αργεντινή στις επιτυχίες. Με τις επτά κατακτήσεις στο θεσμό της Χρυσής Μπάλας ο Μέσι έχει προσφέρει μαγικές στιγμές στο κοινό με την φανέλα της Μπαρτσελόνα περισσότερο και λιγότερο με Εθνική Αργεντινής, καθώς έχει σκοράρει σχεδόν 800 γκολ στην καριέρα του, ενώ ο Μαραντόνα περίπου 400.

Ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, γνωρίζει πολύ καλά τις καριέρες και των δύο ποδοσφαιριστών και είναι σε θέση να πάρει μια ξεκάθαρη απάντηση στο αιώνιο δίλλημα Μαραντόνα ή Μέσι.

Στη διαφωνία που είχε ο δημοσιογράφος Χιου Μακίλβανι με τον πρώην ποδοσφαιριστή και νυν δημοσιογράφο Γκρέιαμ Σούνες, που είχαν αντίθετη άποψη για το ποιος είναι ο καλύτερος Αργεντινός ο Μαραντόνα ή Μέσι ο Σερ Άλεξ έμαθε για αυτή τη διαφωνία και θέλησε να πει την άποψη του και συμφώνησε με τον Σούνες που υποστήριζε πως ο Μέσι είναι καλύτερος από τον Μαραντόνα. O Άγγλος πρώην προπονητής πιστεύει πως ο Μέσι βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο για χρόνια, ενώ η καριέρα του Μαραντόντα κράτησε μόνο για λίγο.

Χαρακτηριστικά είχε πει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: 

«Θα πω γι΄αυτό το δίλλημα, ότι συμφωνώ με τον Σούνες. Η καριέρα του Μαραντόνα στο κορυφαίο επίπεδο ήταν μόνο λίγα χρόνια».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ