Ζαρντίμ: «Σταματάω από τους συλλόγους»

Το σχέδιο του να σταματήσει από τους πάγκους των ομάδων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και να γίνει προπονητής σε κάποια εθνική, αποκάλυψε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ψάχνει εδώ και μερικές εβδομάδες ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Αλ Χιλάλ, ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για τα σχέδια που έχει για το μέλλον του στο ποδόσφαιρο. Όπως αποκάλυψε, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, θέλει να συνεχίσει να προπονεί ομάδες σε συλλογικό επίπεδο για πέντε χρόνια ακόμα, καθώς στόχος του είναι να γίνει προπονητής σε κάποια εθνική ομάδα και να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως το περασμένο καλοκαίρι είπε «όχι» σε μικρομεσαία ομάδα της Premier League.

«Αν είχα προτάσεις από συλλόγους που στόχευαν σε τίτλους, θα έμενα στην Ευρώπη. Αλλά είμαι ξεκάθαρος. Μου αρέσουν οι υψηλοί στόχοι. Είναι πιο σημαντικό για μένα από τη φήμη του πρωταθλήματος. Από όταν ξεκίνησα την καριέρα μου στη δ’ κατηγορία Πορτογαλίας, στοχεύω προς την κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό είναι το πάθος μου για το ποδόσφαιρο. Χρειάζομαι την πίεση να νικάω κάθε εβδομάδα, την περνάω στους συνεργάτες και τους παίκτες μου.

Το περασμένο καλοκαίρι, έλαβα πρόταση από αγγλικό σύλλογο που βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας. Δεν τη δέχτηκα. Το να παίζω για τη σωτηρία δεν με ενδιαφέρει, δεν μου δίνει κίνητρο. Η προσωπική μου φιλοδοξία πάντα με ωθούσε να απορρίπτω τέτοια project. Σε κάθε πρωτάθλημα, είμαι ανοιχτός σε ομάδες που ανήκουν στο Top-6 ή Top-7, σε ένα φιλόδοξο project. Δεν ψάχνω να βολευτώ.

Είμαι 47. Άρχισα από τα 21 μου. Δίνω στον εαυτό μου άλλα πέντε χρόνια. Μετά, θα δω αν μπορώ να στοχεύσω σε άλλες θέσεις, αυτή του προπονητή εθνικής ομάδας ή του αθλητικού διευθυντή, χωρίς την καθημερινή δουλειά στο γήπεδο. Η εθνική ομάδα είναι έντονο project για σύντομες περιόδους, με συνολική διαχείριση των παικτών. Είναι μακροχρόνια εργασία, παρατήρηση και σχέση. Αυτό θα ήταν το επόμενό μου βήμα, το οποίο και θα ολοκλήρωνε επίσης την καριέρα μου σε συλλόγους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από