Ήταν αναίσθητος όταν σκοτώθηκε ο Σάλα

Ήταν αναίσθητος όταν σκοτώθηκε ο Σάλα

Σύμφωνα με μια βρετανική εξεταστική επιτροπή ο Εμιλιάνο Σάλα ΄ήταν αναίσθητος όταν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις αρχές του 2019.

Το ημερολόγιο έδειχνε 21 Ιανουαρίου του 2019. Ο 28χρονος επιθετικός της Νάντ Εμιλιάνο Σάλα μετέβαινε από την Γαλλία στο Κάρντιφ με ιδωτικό αεροπλάνο, προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιο του με την νέα του ομάδα.

Την συγκεκριμένη μέρα επικρατούσαν δύσκολες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο στο οποίο βρισκόταν ο Αργεντίνος φορ μαζί με τον πιλότο να συντριβή στη Μάγχη.

Δύομιση χρόνια μετά το αεροπορικό δυστύχημα το οποίο κόστισε την ζωή στον 29χρονο φορ, μια βρετανική εξεταστική επιτροπή, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο Εμιλιάνο Σάλα, ήταν αναίσθητος  την στιμγή που ο πιλότος είχε χάσει τον έλεγχο.

Η σορός του Σάλα, εντοπίσθηκε στο «κουφάρι» του αεροσκάφους, περισσότερες από δύο εβδομάδες μετά το δυστύχημα, σε βάθος 67 μέτρων, ενώ η σορός του 59χρονου πιλότου, δεν έχει βρεθεί.

Ο 67χρονος, Ντέιβιντ Χέντερσον, ο οποίος οργάνωσε την πτήση, καταδικάσθηκε στα μέσα Νοεμβρίου σε 18 μήνες φυλάκιση, για την πρόσληψη ενός πιλότου, που γνώριζε ότι δεν είχε τα προσόντα να εκτελέσει την πτήση και για την μεταφορά επιβάτη χωρίς έγκυρη άδεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ