Μίντλεσμπρο – Τσέλσι 0-2: Τρένο η Τσέλσι, έκλεισε θέση στα ημιτελικά του FA Cup

Μίντλεσμπρο – Τσέλσι 0-2: Τρένο η Τσέλσι, έκλεισε θέση στα ημιτελικά του FA Cup

Δεν καταλαβαίνει από κυρώσεις η Τσέλσι, με την αρμάδα του Τόμας Τούχελ να δίνει απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Ασταμάτητοι οι «μπλε», σφράγισαν το εισιτήριο και για τα ημιτελικά του FA CUP, με άνετη νίκη επί της Μίντλεσμπρο με 2-0.

Μπορεί η Τσέλσι να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα όσον αφορά το διοικητικά, καθώς μετά της κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο Ρώσος είναι αναγκασμένος να πουλήσει τους Μπλε. Πάντως οι παίκτες του Τόμας Τούχελ δεν επηρεάζονται από όλα αυτά και μετά την πρόκριση στους «8» του Champions League, πέρασαν και στα ημιτελικά του FA Cup, επικρατώντας με 2-0 της Μίντλεσμπρο εκτός έδρας.

H Tσέλσι εμφανίστηκε ιδιαίτερη προσηλωμένη στο στόχο της και δεν υποτίμησε καθόλου τον αντίπαλό της αν και αγωνίζεται στη Championship, καθώς στους προηγούμενους γύρους η Μίντλεσμπρο είχε καταφέρει να αφήσει εκτός διοργάνωσης τόσο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και την Τότεναμ. Οι Μπλε πραγματοποιήσαν μια πειστική εμφάνιση και δεν έδωσαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους, επικράτησαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Λουκάκου και Ζίγιες.

Ο αγώνας

Η Τσέλσι μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και στα πρώτα λεπτά είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Πουλισικ. Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών στην αναμέτρηση ο Λουκάκου άνοιξε το σκορ για την Τσέλσι, όταν ο Μάουντ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και Ο Βέλγος από κοντά έκανε το 1-0 για τους Μπλε. Η Τσέλσι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 30ο λεπτό του παιχνιδιού κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Ζίγιες, με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ να κάνει το 2-0 για τους φιλοξενούμενους.

Ο Λουκάκου στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης έχασε μία ευκαιρία για να πετύχει και τρίτο γκολ για την ομάδα του όταν τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Ντάικστιλ. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Τσέλσι να πηγαίνει προηγούμενη στα αποδυτήρια με 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι έριξε τον ρυθμό στην αναμέτρηση και προσπάθησε να διαχειριστεί αυτό το 2-0 που είχε πάρει από το 1ο ημίχρονο και η αλήθεια είναι πως δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από τη Μίντλεσμπρο, η οποία δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ σπατάλησε τη μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία της επανάληψης στο 81ο λεπτό με τον Βέρνερ, ο οποίος δεν μπόρεσε να πετύχει το τρίτο γκολ για την Τσέλσι. Έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και η Μπλε πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του FA Cup.

Μίντλεσμπρο (Κρις Ουάιλντερ): Λάμλεϊ, Ντικστιλ, ΜακΝέρ (53΄Πελτιέ), Φράι (46΄Μπάμπα), Τζόουνς, Τέιλορ (58΄Μπολά), Τάβερνιε, Χόουσον, Κρουκς, Μπαλογκάν (74΄Κόμπερν), Κόνολι (58΄Γουότμορ)

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Σαρ, Λόφτους Τσικ, Κόβασιτς (69΄Καντέ), Πούλισικ (69΄Βέρνερ), Ζίγιες, Μάουντ, Λουκάκου (84΄Βέιλ)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ