Οι Άγγλοι διεθνείς θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα τους για να «φωτίσουν» θέματα του Μουντιάλ του Κατάρ

Οι Άγγλοι διεθνείς θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα τους για να «φωτίσουν» θέματα του Μουντιάλ του Κατάρ

Οι παίκτες της Αγγλίας θα επιδιώξουν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα τους για να "φωτίσουν" ζητήματα που αφορούν το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, όπως δήλωσε την Τετάρτη (23/03) ο αρχηγός της Εθνικής, Χάρι Κέιν.

Οι παίκτες της Αγγλίας θα επιδιώξουν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα τους για να «φωτίσουν» ζητήματα που αφορούν το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, όπως δήλωσε την Τετάρτη (23/03) ο αρχηγός της Εθνικής, Χάρι Κέιν.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ, ενώ έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας διαπίστωσε ότι χιλιάδες μετανάστες εργάτες στη χώρα υφίστανται εκμετάλλευση, κάτι που το κράτος έχει αρνηθεί.

Η Αγγλία, που έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης, θα δώσει φιλικά με την Ελβετία και την Ακτή Ελεφαντοστού μέσα στο Μάρτιο και ο Κέιν είπε ότι η ομάδα συναντήθηκε την Τρίτη για να συζητήσει τα θέματα ενόψει του τουρνουά που ξεκινά τον Νοέμβριο.

«Ποτέ δεν αποφεύγουμε σημαντικά θέματα και πάντα είχαμε τις απόψεις μας και προσπαθούσαμε να δείξουμε ενότητα σε οτιδήποτε κι αν έχουμε κάναμε. Αυτό θα συμβεί τώρα σε αυτό το «στρατόπεδο» και στο επόμενο, για να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε», τόνισε ο σταρ της Τότεναμ στους δημοσιογράφους.

«Ως παίκτες, δεν επιλέξαμε πού θα γινόταν αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά αυτό που έγινε είναι ότι έριξε φως σε σημαντικά ζητήματα που μπορεί να μην είχαν βγει προς τα έξω αν δεν υπήρχε το Μουντιάλ.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να κατανοήσουμε τα ζητήματα και τις καταστάσεις. Δεν είμαστε ειδικοί σε αυτόν τον τομέα αυτή τη στιγμή όσον αφορά το τι γνωρίζουμε, αλλά όπως πάντα προσπαθούμε να… χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα μας για να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε», συμπλήρωσε ο Κέιν.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει πει ότι οι νόμοι του Κατάρ κάνουν διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ (LGBT), ενώ μια έκθεση 48 σελίδων της Αμνηστίας ανέφερε ότι πρακτικές όπως η παρακράτηση των μισθών των μεταναστών εργαζομένων και η χρέωση τους να αλλάξουν δουλειά ήταν ακόμα ενεργές.

Η κυβέρνηση του Κατάρ έχει πει στο παρελθόν ότι το εργατικό της σύστημα είναι ένα έργο σε εξέλιξη, αλλά έχει αρνηθεί τις κατηγορίες της έκθεσης της Αμνηστίας.

Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ήταν δυσαρεστημένος που κάποιοι οπαδοί δεν θα αισθάνονται άνετα να ταξιδέψουν στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω ανησυχιών για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Κέιν πρόσθεσε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα συζητήσουν τα θέματα σε μεγαλύτερο βάθος και πρότεινε να μιλήσει με άλλους αρχηγούς Εθνικών ομάδων για να τηρήσουν μια ενιαία στάση.

«Ως έθνος θέλουμε οι οπαδοί μας να απολαμβάνουν το τουρνουά όσο εμείς ελπίζουμε να το απολαμβάνουμε. Και θέλουμε να αισθάνονται ασφαλείς και ελεύθεροι να παρακολουθούν τους αγώνες όπως τους αρέσει και να ενεργούν όπως θέλουν να ενεργούν», είπε ακόμη ο Κέιν και κατέληξε:

«Υπάρχει ακόμη πολλή πρόοδος που πρέπει να γίνει. Αλλά ελπίζουμε ότι όλοι μας… μπορούμε να προσπαθήσουμε να αλλάξουν τα πράγματα με τις πλατφόρμες που έχουμε.»

Η Αγγλία υποδέχεται την Ελβετία στις 26 Μαρτίου πριν παίξει με την Ακτή Ελεφαντοστού τρεις ημέρες αργότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ