Βλαχοδήμος: «Δεν θέλω να κοιτάζω πολύ μπροστά»

Βλαχοδήμος: «Δεν θέλω να κοιτάζω πολύ μπροστά»

Για τους μελλοντικούς του στόχους μίλησε στο ντοκιμαντέρ του με τίτλο «ausherzspiel», ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, στο ντοκιμαντέρ του «ausherzspiel» στο youtube, όπου καταγράφεται η διαδρομή στην προσωπική και επαγελματική του ζωή, μίλησε για όλους και για όλα: την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, το νο 99, τα γάντια του, τη ζωή του στη Λισαβόνα, τη Μπενφίκα, το ποδόσφαιρο και το μέλλον του.

Ο 27χρονος διεθνής τερματοφύλακας -γεννημένος στη Στουτγκάρδη- έπαιξε τρία παιχνίδια στη Bundesliga με τη Στουτγκάρδη και… μέσω του Παναθηναϊκού, η καριέρα του δεν τον οδήγησε μόνο στην εθνική Ελλάδας, αλλά και στην Μπενφίκα, το καλοκαίρι του 2018.

«Για να είμαι ειλικρινής, νόμιζα ότι θα ήταν πιο δύσκολο. Μια νέα χώρα, όπου δεν ήξερα καν τη γλώσσα», είπε, κοιτάζοντας πίσω στο ξεκίνημά του στη Λισαβόνα. «Θυμάμαι οι παλιοί υποδέχθηκαν εμάς τους νέους παίκτες ιδιαίτερα θερμά. Ήξεραν ότι είναι σημαντικό να ενσωματωθούν άμεσα οι νέοι παίκτες. Αυτό είναι υπέροχο. Αυτό είναι κάτι με το οποίο νιώθεις αμέσως άνετα. Γενικά στη Λισαβόνα μπορείς να αισθανθείς αμέσως άνετα. Οι άνθρωποι εδώ σέβονται πολύ. Όταν είσαι έξω με την οικογένεια, δεν είχα ποτέ μια στιγμή που κάποιος να με ενοχλήσει ή οτιδήποτε άλλο. Οι άνθρωποι είναι πολύ, πολύ αγαπητοί και ζητούν μια φωτογραφία πολύ, πολύ ευγενικά», τόνισε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος που έχει συμβόλαιο με τη Μπενφίκα έως τις 30 Ιουνίου 2024, λέγοντας επίσης πως έχει κάνει σωστά βήματα στην καριέρα του, ενώ ακόμα κι αν άργησε να έρθει η καταξίωση με την παρουσία στην Ελλάδα, παραδέχθηκε ότι είναι αυτό τον οδήγησε σε ό,τι είναι σήμερα.

«Για μένα το ποδόσφαιρο είναι μια καθημερινή δουλειά. Στην πραγματικότητα, ακολουθώ προπόνηση την προπόνηση, παιχνίδι με το παιχνίδι, όπου μπορώ να εξελιχθώ περαιτέρω, όπου μπορώ να γίνω καλύτερος. Δεν θέλω να κοιτάξω πολύ μπροστά με κανέναν τρόπο, γιατί απλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Θέλω να βελτιωθώ και νομίζω ότι κάθε η λεπτομέρεια βοηθάει», συμπλήρωσε και συνέχισε:

«Έχεις πάντα ένα… μυρμήγκιασμα στο στομάχι σου πριν από αγώνες, στο τούνελ ή όταν βγαίνεις στο γήπεδο, αλλά μόλις βάλεις το πόδι σου στο γρασίδι το ξεχνάς. Όταν ακούω τον ύμνο της Μπενφίκα και τραγουδάει όλο το γήπεδο, ανατριχιάζω. Ως τερματοφύλακας, μερικές φορές ουρλιάζεις πολύ. Νομίζω ότι όλοι στην ομάδα με ξέρουν τόσο καλά που μετά το παιχνίδι όλα όσα ειπώθηκαν ξεχνιούνται. Υπάρχουν μέρες που αναθεωρώ όλο το παιχνίδι», είπε, εξηγώντας στη συνέχεια το τελετουργικό που ακολουθεί:

«Πλένω τα γάντια μου πριν από κάθε παιχνίδι ή ακόμα και μεταξύ κάθε χρήσης. Θέλω να απαλλαγώ από την επίστρωση που είναι στα γάντια. Μου αρέσει να τα πλένω πάντα στο σπίτι. Είναι το εργαλείο της δουλειάς μου και γι’ αυτό τα ετοιμάζω κι εγώ μόνος μου», σημείωσε, ενώ μίλησε για την επιλογή του αριθμού 99: «Δεν ήθελα το νούμερο 1 γιατί το είχε ένας άλλος τερματοφύλακα που ήταν στον Παναθηναϊκό για πολύ καιρό. Ήθελα απλώς να έχω άλλο νούμερο γιατί ήταν ωραίο. Και όπως λένε, μην αλλάζεις ποτέ τα καλά πράγματα. Είναι τώρα το σήμα κατατεθέν μου και δεν θέλω να δώσω αυτόν τον αριθμό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ