Έλντερ Λόπες: Ένα μπακ για όλες τις δουλειές!

Έλντερ Λόπες: Ένα μπακ για όλες τις δουλειές!

Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ της ΑΕΚ, Ελντερ Λόπες, «βαφτίστηκε» εξτρέμ απέναντι στον ΠΑΟΚ και εξελίσσεται σε παίκτη-κλειδί

Ο Έλντερ Λόπες αποτέλεσε το καλοκαίρι την πιο… αθόρυβη ενδεχομένως προσθήκη για την ΑΕΚ, φτάνοντας στη χώρα μας για να καλύψει το κενό που άφησε ο Ντίντακ Βιλά. Παρά του ότι προερχόταν από μια χρονιά με αρκετές συμμετοχές στην Πριμέρα, με τη φανέλα της Λας Πάλμας, η μεταγραφή του δεν προκάλεσε κάποιον ιδιαίτερο ενθουσιασμό στις τάξεις του κόσμου της ΑΕΚ, που αντιμετώπιζαν μάλλον… επιφυλακτικά, το νέο απόκτημα της ομάδας.

Παρά του ότι ξεκίνησε καλά τη χρονιά, με εξαιρετικές εμφανίσεις, όπως εκείνη απέναντι στην Μπριζ στο ΟΑΚΑ, ένας τραυματισμός έθεσε γρήγορα τον Λόπες εκτός. Με τον Πορτογάλο μπακ να χάνει αρκετά παιχνίδια λόγω μιας θλάσης και την ΑΕΚ να… πορεύεται, χωρίς εκείνον.

Ο Λόπες όμως φρόντισε να υπενθυμίσει το πόσο σημαντικός μπορεί να είναι για την ΑΕΚ, άμεσα. Με την επιστροφή του στη δράση η αριστερή πλευρά της ΑΕΚ απέκτησε ταχύτητα και ποιότητα (αφού ο Μπακάκης που μετατέθηκε εκεί για να καλύψει το κενό του, περιοριζόταν παίζοντας με ανάποδο πόδι), που δεν είχε η Ένωση ούτε με τον Ντίντακ.

Αφού ο Λόπες είναι ένα μπακ με πολύ δημιουργικά χαρακτηριστικά, τα οποία διέκρινε γρήγορα και ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο οποίος χθες, μετά την αποβολή του Αραούχο, μετέτρεψε τον Λόπες σε αριστερό εξτρέμ. Ρόλο που υπηρέτησε άψογα ο Πορτογάλος μπακ, που ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ στη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Με πολλές κούρσες, εύστοχες σέντρες και μπόλικα τρεξίματα. Δείχνοντας πως πρόκειται για ένα πολυσύνθετο μπακ, που μπορεί να δώσει λύσεις… παντού.

Αντίστοιχη ήταν η εμφάνιση του Λόπες και απέναντι στην Μίλαν, την Πέμπτη, σε ένα ματς που ο Πορτογάλος μπακ ανέλαβε ουσιαστικά όλη την πλευρά. Αποτελώντας και σε εκείνο το ματς σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ και έχοντας ήδη εξελιχθεί, σε παίκτη-«κλειδί» για την λειτουργία της. Κερδίζοντας σε πρώτη φάση το μεγάλο «στοίχημα» του καλοκαιριού, όσον αφορά στην… ζωή της ΑΕΚ, μετά τον Ντίντακ. Που προς το παρόν, φαντάζει καλύτερη και σαφέστατα πιο… δημιουργική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ