Όλη η Αγγλία μιλάει για τον «τελικό» Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ Φόρεστ (pics)

Όλη η Αγγλία μιλάει για τον «τελικό» Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ Φόρεστ (pics)

Ένα παιχνίδι που θα δώσει το απευθείας «εισιτήριο» για την Premier League. Ένας «τελικός» 160 εκατομμυρίων ευρώ. Το Μπόρνμουθ - Νότιγχαμ Φόρεστ έχει καθηλώσει όλο το Νησί!

Σε ρυθμούς Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ Φόρεστ (3/5, 21:00) κινείται τις τελευταίες ώρες ολόκληρη η Championship. Ένα παιχνίδι το οποίο έχει χαρακτήρα «τελικού». Για την ομάδα του Στιβ Κούπερ η αναμέτρηση χαρακτηρίζεται μονάχα ως must win.

Οι Reds θα πάνε στην έδρα των «κερασιών» μονάχα με τους τρεις βαθμούς στο κεφάλι τους. Η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που θα κάνει τη… δουλειά στη Νότιγχαμ, μία στροφή πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Championship.

Αυτή τη στιγμή, η Μπόρνμουθ βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας, η οποία δίνει και την απευθείας άνοδο στην Premier League.

Η διαφορά της ωστόσο από τη Νότιγχαμ Φόρεστ είναι μονάχα στους τρεις βαθμούς. Μια διαφορά την οποία η ομάδα του Κούπερ έχει την ευκαιρία να τη μηδενίσει εντελώς στον αυριανό «τελικό» που θα δώσουν οι δύο ομάδες, με την Μπόρνμουθ πάντως να έχει το πλεονέκτημα της έδρας αλλά και της ενδεχόμενης ισοπαλίας που θα της δώσει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση της ανόδου μέσω της 2ης θέσης.

Η Νότιγχαμ διανύει μια ονειρική σεζόν. Από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο Ουαλός τεχνικός, οι Reds είναι η καλύτερη ομάδα της Championship, με βάση πάντα τη συγκομιδή των βαθμών που έχουν όλες οι ομάδες της κατηγορίας.

Επτά αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, η βαθμολογία έδειχνε τη Νότιγχαμ στην τελευταία θέση με μόλις έναν βαθμό. Ο ερχομός του Κούπερ άλλαξε τα πάντα, καθώς η Νότιγχαμ βρίσκεται πλέον στην 3η θέση, έχοντας συγκεντρώσει μέσα σε αυτό το διάστημα συνολικά 75 βαθμούς, την ώρα που η πρώτη και ήδη προβιβασμένη Φούλαμ έχει «μαζέψει» 69 βαθμούς.

Στα τελευταία δέκα παιχνίδια της στην Championship, οι Reds έχουν 9 νίκες και μόλις μια ήττα, έχοντας σκοράρει 26 φορές και έχοντας δεχτεί μόλις τέσσερα γκολ.

Και φυσικά, ο Κούπερ δέχεται τρομερή αποθέωση από τους οπαδούς της Φόρεστ, αλλά και τους δημοσιογράφους της χώρας, έχοντας θέσει υποψηφιότητα και για τίτλο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς στην Championship!

Στο Νησί έχουν ξεκινήσει εδώ και ώρες να προετοιμάζουν το… έδαφος, καθώς όλη η Championship κινείται στους ρυθμούς του «τελικού» με την Μπόρνμουθ.

Τα Μέσα της Αγγλίας αναφέρουν πως για τη Νότιγχαμ η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 23 χρόνων.

Σε περίπτωση που η Νότιγχαμ φύγει με το διπλό από το Vitality, παίρνει αυτομάτως τον τίτλο του «φαβορί» για την απευθείας άνοδο στα… σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς μετά θα χρειαστεί μια νίκη κόντρα στην αδιάφορη Χαλ στην τελευταία αγωνιστική.

Από την άλλη, η Μπόρνμουθ δεν περνάει και την καλύτερη της περίοδο, καθώς στα τελευταία επτά παιχνίδια μετράει μονάχα δύο νίκες.

Τα «κεράσια» θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» πολύ νωρίτερα την υπόθεση της ανόδου, ωστόσο οι πολλές ισοπαλίες κυρίως, κόστισαν και πλέον η Μπόρνμουθ καλείται να δώσει έναν «τελικό» για να κερδίσει την απευθείας άνοδο.

Το καλό ωστόσο για την Μπόρνμουθ, είναι το γεγονός πως εκτός από τη νίκη και η ισοπαλία θα τη βολέψει καθώς θα τη «στείλει» στην τελευταία αγωνιστική με μια διαφορά ασφαλείας τριών βαθμών από τη Νότιγχαμ, έχοντας να παίξει εντός έδρας με τη Μίγλουολ.

Μέσα σε όλα, στο τραπέζι υπάρχουν φυσικά και σχεδόν 160 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία «παίζονται» επίσης το βράδυ της Τρίτης…

Ένα παιχνίδι το οποίο δίνει το εισιτήριο της επιστροφής στην Premier League και ένα «τσουβάλι» με λεφτά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ