Φράιμπουργκ – Λειψία 2-4 πεν (1-1 κ.δ)

Φράιμπουργκ – Λειψία 2-4 πεν (1-1 κ.δ)

Η Λειψία αν και αγωνίστηκε για περισσότερη από μια ώρα με 10 παίκτες κατάφερε να επικρατήσει στα πέναλτι με 4-2 και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας.

Η Λειψία αν και ήταν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς από το 87ο λεπτό της αναμέτρησης έπαιζε με παίκτη λιγότερο, λόγο της αποβολής του Μάρσελ Χάλστενμπεργκ με απευθείας κόκκινη κάρτα, κατάφερε στην διαδικασία των πέναλτι να επικρατήσει με 4-2 και να κατακτήσει το Κύπελλο Γερμανίας.

Mάλιστα η Λειψία με αυτή την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας έγραψε ιστορία, καθώς ήταν η πρώτη φορά στην ιστορίας της που το κατακτά και η αλήθεια είναι πως έγινε με πολύ συναρπαστικό τρόπο.

H Φράιμπουργκ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 19ο λεπτό του αγώνα με τον 26 χρόνο Έγκεσταϊν, ο οποίος έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι δραματικά το ημίχρονο βρήκε την Φράιμπουργκ να προηγείται με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης τα πράγματα για την Λειψία έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, λόγω της αποβολής  του Χάλστενμπεργκ με απευθείας κόκκινη κάρτα. Πάντως η Λειψία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη και ο MVP της φετινής χρονιάς, Νικολά Ενκουνκού, βρήκε τη λύση και στο 76ο λεπτό και ισοφάρισε σε 1-1. Το γκολ έδωσε φτερά στους Ανατολικογερμανούς, που αψήφισαν την αποβολή και συνέχισαν σε πιο γρήγορο τέμπο, δημιουργώντας κινδύνους στην εστία του Μαρκ Φλέκεν.

Στην παράταση η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική. Η Φράιμπουργκ έχασε πολλές ευκαιρίες και είχε τρία δοκάρια, όμως δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου ο αρχηγός της Φράιμπουργκ, Κρίστιαν Γκίντερ, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ και ο Ερμεντίν Ντεμίροβιτς, ύστερα από το δοκάρι στην παράταση, είχε δοκάρι και στην εκτέλεσή του, δίνοντας στη Λειψία το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της.

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ: Φλέκεν, Γκούλντε (106′ Σλότερμπεκ), Λίνχαρτ, Σλότερμπεκ, Κίμπλε (86′ Σμιντ), Εγκεστάιν (86′ Χάμπερερ), Χέφλερ, Γκίντερ, Σάλαϊ (79′ Ντεμίροβιτς), Γκρίφο, Χέλερ (79′ Πέτερσεν)

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Όρμπαν, Σιμακάν (113′ Γκβάρντιολ), Χένριχς, Λάιμερ (99′ Άνταμς), Καμπλ (69′ Όλμο), Χάλστενμπεργκ, Φόρσμπεργκ (61′ Μουκιέλε), Ενκουνκού, Αντρέ Σίλβα (61′ Σομποζλάι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ