Εθνική ομάδα: Αποστολή πρόκρισης στο Ζάγκρεμπ

Εθνική ομάδα: Αποστολή πρόκρισης στο Ζάγκρεμπ

Η αντιμετώπιση του Λούκα Μόντριτς είναι ο βασικός στόχος της εθνικής μας ομάδας, στο αυριανό εκτός έδρας ματς με τους Κροάτες

Η μεγάλη ώρα για την υλοποίηση του στόχου έφτασε. Η εθνική μας ομάδα καλείται να φέρει αύριο εις πέρας την πρώτη απ’ τις δύο «επικίνδυνες» αποστολές απέναντι στην Κροατία, με έπαθλο την πρόκριση στην τελική φάση του παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θ’ αντιμετωπίσει στο Ζάγκρεμπ μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα, σε μια «καυτή» έδρα έχοντας παράλληλα να διαχειριστεί και τα προβλήματα σημαντικών απουσιών.
Η αντιμετώπιση του Μόντριτς

Τι θα πρέπει να περιμένουν οι διεθνείς μας στο αυριανό ματς με τους Κροάτες; Πρώτα απ’ όλα έναν αντίπαλο που έχει τη δυνατότητα να παίξει καλό ποδόσφαιρο, βρίσκοντας δημιουργία απ΄ τις εμπνεύσεις του Λούκα Μόντριτς.

Ο βραχύσωμος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι επί της ουσίας το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο Μίκαελ Σκίμπε. Είναι σίγουρο ότι στα αποδυτήρια δεν μπορεί να τον κλειδώσει ο προπονητής της εθνικής. Οπότε θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος για την αντιμετώπιση του.

Πρώτος και βασικός στόχος των διεθνών μας είναι να μην επιτρέψουν στον μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει παιχνίδι. Αν το καταφέρουμε θα έχουμε κάνει κι ένα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου.

Απ’ την άλλη πλευρά θ’ αναρωτηθεί εύλογα κάποιος, μα είναι μόνο ο Μόντριτς; Η απάντηση είναι όχι, καθώς η ομάδα της Κροατίας έχει να επιδείξει πολλούς παίκτες με ταλέντο και ικανότητες. Οι περισσότεροι εξ αυτών άλλωστε αγωνίζονται στους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης.

Αν όμως ο Μόντριτς δεν μπορέσει να βρει ρυθμό και καλά πατήματα, έχουμε τη δυνατότητα να «βραχυκυκλώσουμε» τους Κροάτες κι αυτό είναι ένα στοιχείο που αποτελεί βασικό συστατικό της τακτικής μας στο αυριανό παιχνίδι.

Η ατμόσφαιρα στις εξέδρες

Η εθνική μας ομάδα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μια δύσκολη βραδιά και σ’ ότι αφορά την ατμόσφαιρα στις εξέδρες. Οι Κροάτες θα γεμίσουν το γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους κι εμείς θα πρέπει να βρούμε την ωριμότητα ν’ ανταποκριθούμε στην πίεση της έδρας.

Δε χωρά αμφιβολία πως οι διεθνείς μας έχουν παραστάσεις από μεγάλα ματς και δύσκολες έδρες, αλλά θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι, ειδικά στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όταν και οι Κροάτες θα προσπαθήσουν να μας πιέσουν.

Οι απουσίες της εθνικής μας

Ένα ακόμα θέμα που καλείται να βρει λύσεις ο Μίκαελ Σκίμπε είναι οι απουσίες της εθνικής μας ομάδας. Ο Μανωλάς είναι τιμωρημένος με μια αγωνιστική, ο Τοροσίδης είναι δύσκολο να προλάβει το παιχνίδι ενώ υπάρχει μια μικρή αγωνία και για τον βαθμό ετοιμότητας του Παπασταθόπουλου. Όπως και να’ χουν όμως τα πράγματα ένα είναι το σίγουρο. Η εθνική μας ομάδα έχει τις δυνατότητες να κάνει επί κροατικού εδάφους, το πρώτο βήμα για πρόκριση στο Μουντιάλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ