Μπουφόν: «Σκέφτομαι το… μετά εδώ και 10 χρόνια»!

Μπουφόν: «Σκέφτομαι το… μετά εδώ και 10 χρόνια»!

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για το μέλλον του ενώ έκανε και μια πρόβλεψη για τον νικητή του εφετινού Champions League.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, παραχώρησε συνέντευξη στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και μεταξύ άλλων, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Παρί Σεν Ζερμέν, διαθέτει την κατάλληλη ομάδα για να κατακτήσει το Champions League.

Στα 44 χρόνια του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006, συνεχίζει την καριέρα του, αγωνιζόμενος στην Serie B με τα «χρώματα» της Πάρμα, επισημαίνοντας πως «αυτά τα τελευταία χρόνια, για εμένα, ήταν σκέτη απόλαυση».

Διαβάστε επίσης: Αγωνία για τρεις στον Ολυμπιακό

Ερωτηθείς σε ποιά από τις Γιουβέντους ή Παρί Σεν Ζερμέν, που αναμετρώνται μεθαύριο (2/11) για το Champions League, θα ήθελε να αγωνιστεί, ο Μπουφόν, ήταν σαφής: «Στην Γιούβε, πέρασα την ζωή μου εκεί, υπάρχει αναπόφευκτα ένας ισχυρός δεσμός, κτισμένος με όλα όσα ζήσαμε μαζί για είκοσι χρόνια (σ.σ. 2001-2021). Αλλά κρατώ επίσης μια ιδιαίτερη ανάμνηση από το Παρίσι (σ.σ. αγωνίσθηκε την περίοδο 2018-19).

Οι συμπαίκτες μου, οι οπαδοί. Ήταν μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μου ως ποδοσφαιριστής και ως άνδρας. Είναι λυπηρό ότι αυτό το παιχνίδι δεν θα μετρήσει τόσο πολύ (σ.σ. η Γιουβέντους έχει αποκλεισθεί και διεκδικεί συνέχεια στο Europa League, ενώ η Παρί ΣΖ έχει προκριθεί στους «16»).

Στην συνέχεια, ο Μπουφόν, κλήθηκε να σχολιάσει εάν «εφέτος είναι η χρονιά της Παρί ΣΖ»: «Δεν μπορώ να πω! Κάθε χρόνος, φαίνεται να είναι ο σωστός. Η Παρί, τις τελευταίες επτά ή οκτώ σεζόν, είχε πάντα μια ομάδα που θα μπορούσε να κατακτήσει το τρόπαιο. Αλλά για να πετύχει εκεί, υπάρχουν λεπτομέρειες, οι οποίες μερικές φορές εξαρτώνται και από την τύχη. Αλλά κάθε χρόνο η Παρί ΣΖ θέλει το κύπελλο».

Αναφερόμενος στον διάδοχο και συνονόματο του, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ο έμπειρος πορτιέρε, τόνισε: «Προοδεύει πολύ καλά, με έναν πολύ καλό προπονητή τερματοφυλάκων που θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί. Το να είσαι βασικός σου δίνει μεγαλύτερη δύναμη, δεν αισθάνεσαι υπό έλεγχο σε κάθε παιχνίδι. Ακόμη κι εάν αυτός που υποφέρει από αυτό, είναι ο Κέιλορ (σ.σ. Νάβας), που είναι πολύ σπουδαίος τερματοφύλακας. Λυπάμαι που τον βλέπω ακόμα στον πάγκο».

Οσον αφορά στην αγαπημένη του, Γιουβέντους, ο Μπουφόν, επεσήμανε: «Ηταν μια πολύ δύσκολη σεζόν και οι σοβαροί τραυματισμοί, έχουν περιπλέξει τα πράγματα. Γνωρίζοντας το ποδόσφαιρο, νομίζω ότι δεν μπορείς να καταλάβεις ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και ποια μπορεί να είναι η λύση χωρίς να ζεις στα αποδυτήρια και χωρίς να γνωρίζεις την δυναμική μεταξύ των παικτών και του προπονητή».

Αυτήν την περίοδο, ο Μπουφόν είναι τραυματίας, γεγονός που τον ενοχλεί: «Με στεναχωρεί, με πονά. Αλλά με την ηλικία, καταλαβαίνεις ότι μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα και εκτός γηπέδου. Είναι σημαντικό να μην ρισκάρω, για να συνεχίσω μέχρι το τέλος της σεζόν», ενώ μιλώντας για τους στόχους του, πρόσθεσε:

«Πέρυσι, οι προσδοκίες ήταν τεράστιες, πιστεύαμε ότι θα επιστρέψουμε αμέσως στη Serie A. Αλλά ήταν μεγάλη απογοήτευση, βρεθήκαμε να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες για τις οποίες, ήμασταν απροετοίμαστοι. Αυτήν την σεζόν, έχουμε υιοθετήσει ένα χαμηλό προφίλ και τα αποτελέσματα είναι καλύτερα (σ.σ. 6η στην Serie B).

Δεν πρόκειται για θυσία από πλευράς μου. Τα τελευταία χρόνια ειδικά, για εμένα, ήταν καθαρή απόλαυση. Οι νέοι σε βοηθούν να μείνεις νέος και να διατηρήσεις την ψυχική σου ενέργεια σε υψηλό επίπεδο. Είναι ξεκάθαρο, ότι πρέπει να παραμένεις στο ίδιο επίπεδο. Δεν θα συμφιλιωθώ ποτέ, με μέτριες εμφανίσεις.

Το μετά, το σκέπτομαι δέκα χρόνια. Αλλά όσο έχω την τρέχουσα ενέργεια και φιλοδοξίες, συνεχίζω. Μετά θα υπάρχει αυτό που λέει το σώμα. Εάν για παράδειγμα τραυματιζόμουν ξανά, θα μπορούσα τελικά να σημειώσω ότι το σώμα μου μου στέλνει σήματα και ότι πρέπει να τα δεχθώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ